• Αναζήτηση

Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε καταπιεστική μαμά

Με το που γινόμαστε γονείς, έχουμε τρία άγχη: την ασφάλεια, την υγεία και την ευτυχία των παιδιών μας. Κάπου στην πορεία, όμως, μπορεί να… χάσουμε τον δρόμο μας. Δεν εννοούμε ότι σταματάμε να νοιαζόμαστε για το σπλάχνο μας, αλλά ίσως ότι αρχίζουμε να παρα-νοιαζόμαστε, σε σημείο που να καταλήγουμε να γινόμαστε υπερπροστατευτικές αλλά και καταπιεστικές απέναντί τους. Ενώ είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βάζουμε όρια στη συμπεριφορά τους, πρέπει ταυτόχρονα να τους δίνουμε και κάποιες μικρές «ελευθερίες» ανάλογα με την ηλικία τους. Δείτε ποια είναι τα επτά σημάδια που φανερώνουν ότι είστε καταπιεστική μαμά.

Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε καταπιεστική μαμά

1. Τα πάντα με πρόγραμμα… δευτερολέπτων

Ειδικοί επί ειδικών επισημαίνουν πόσο σημαντική και ευεργετική είναι η τήρηση ενός προγράμματος στην καθημερινότητα των παιδιών. Κι αυτό, μια καταπιεστική μαμά το τηρεί κατά γράμμα. Όμως, κάποιες φορές, η αθέτηση του προγράμματος σχεδόν επιβάλλεται. Μικρό το κακό αν ένα βράδυ το παιδί κοιμηθεί λίγο πιο αργά.

2. Τρέχει αμέσως μόλις το παιδί αντιμετωπίσει –έστω και ένα μικρό- πρόβλημα

Το κάνετε με τις καλύτερες προθέσεις και με την αγνότερη αγάπη, ακόμα και αν εκείνο δεν σας το ζητήσει! Το να τρέχετε να «σώσετε» το παιδί από καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του και να τις αναλαμβάνετε εξ ολοκλήρου εσείς δεν είναι η σωστή πρακτική. Αυτομάτως, του στερείτε όλη την δύναμη – όση κι αν είναι αυτή- να προσπαθήσει για να τα καταφέρει μόνο του. Κι αυτή είναι μια απ’ τις χειρότερες –έστω κι έμμεση- μορφές καταπίεσης που μπορεί να «πλάσουν» έναν άβουλο ενήλικα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mama365.gr

Ροή Ειδήσεων