• Αναζήτηση

Θ. Βασιλόπουλος για Καλαμάτα – Ριζόμυλος: “Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανένα” (video)

Ο Δήμαρχος, μιλώντας χθες, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 σε δημοσιογράφους κι αναφερόμενος στο θέμα της ΜΠΕ του δρόμου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Δημοτική Αρχή είχε και έχει μια συγκεκριμένη θέση. Θέση που είχε παρουσιάσει και είχε αναλύσει στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Στο θεσμοθετημένο επίσημο όργανο δηλαδή, όχι σε συνέντευξη. Εκεί που θα έπρεπε να παρουσιάζονται όλες οι προτάσεις, εκεί που προκαλείται η ζύμωση. Θέση που διατυπώθηκε με τη μορφή της εισήγησης και παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο. Θέση, μάλιστα, που μετά τις απαντήσεις του κ. Καρνέση ενισχύθηκε.

Τι μας είπε ο κ Καρνέσης; Ότι κατ’ αρχήν δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμα και ότι οι προτάσεις εξετάζονται. Ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής αξιολογείται θετικά, ότι το θέμα με τους παράδρομους και τις βελτιώσεις ήδη έχει προχωρήσει και το θέμα με τον συνδετήριο δρόμο είναι υπό αξιολόγηση. Κι ότι εφόσον το Υπουργείο το επιλέξει μπορούν να προβλεφθούν τροποποιήσεις και να μην απαιτείται εκ νέου έγκριση επί της ΜΠΕ.

Η δική μας η θέση λοιπόν εκφράστηκε πολύ πριν μπούμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας και ήταν συγκεκριμένη. Δεν γνωμοδοτούμε θετικά μέχρι να δούμε τις παρατηρήσεις αποτυπωμένες. Παράδρομοι, σύνδεση της πόλης με το δρόμο και αξιοποίηση του δυτικού μετώπου. Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε τα μέγιστα για το Δήμο μας, δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανένα. Δεν θα εξυπηρετήσουμε ποτέ δικά μας προσωπικά συμφέροντα. Αν ενσωματώνονταν οι προτάσεις μας η γνωμοδότηση γινόταν καθόλα θετική.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης τελικά ποια ήταν; Εκφράστηκε μετά την καταψήφιση της αρχικής πρότασης. Ένα σύνολο προτάσεων που διαμορφωνόντουσαν εκείνη τη στιγμή. Κάποιες του κ. Κοσμόπουλου, κάποιες του κ. Τζαμουράνη, κάποιες του κ. Μάκαρη, που έρχονταν όμως σε σύγκρουση και ακύρωναν ορισμένες άλλες. Πρόκειται για έναν τακτικισμό, ο οποίος ελπίζουμε να μην αποβεί επιζήμιος για την πόλη μας».

Ροή Ειδήσεων