• Αναζήτηση

Θεοδωρίδου: Υπό εξέταση ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών -Τι θα συνεκτιμήσουν οι ειδικοί

Υπό εξέταση είναι ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών, όπως επισήμαναν οι ειδικοί στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Μιλώντας στην ενημέρωση, η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από θρομβοπενία που προκλήθηκε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

H κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη συνέχεια στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Τόνισε ότι ΗΠΑ και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ενώ και ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ενώ ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα είπε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί ότι κάθε χώρα πρέπει να καθορίσει τη στρατηγική της.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε επίσης πως οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, η ασφάλεια του εμβολίου, η αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς, ενώ επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών, «που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα».

Ροή Ειδήσεων