• Αναζήτηση

Τι είναι αυτό που κάνει ευτυχισμένο τον άντρα μέσα στο γάμο!

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο που λέγεται «γαμήλια ευτυχία» παίζουν η διάθεση και τα συναισθήματα και των δύο φύλων. Εσείς γνωρίζετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε από το σύζυγό σας για να νιώθετε πλήρης και ευτυχισμένη. Τι συμβαίνει όμως στο μυαλό ενός παντρεμένου άντρα; Και τι είναι αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη;

Μετά από πολλές έρευνες, εξονυχιστική μελέτη, εκατοντάδες εργατοώρες συνεντεύξεων, η επιστήμη έχει καταλήξει στο εξής -κάπως άβολο και ρηχό- συμπέρασμα σχετικά με το τι χρειάζονται οι άντρες για να μακροημερεύσει μια σχέση και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένας γάμος:
Δεν είναι η καλή επικοινωνία ή τα κοινά ενδιαφέροντα με τη σύζυγό, όπως μπορεί να φανταστήκατε κρίνοντας από τα δικά σας κριτήρια. Το κλειδί για να νιώθει ένας άντρα ευτυχισμένος σε ένα γάμο είναι το πόσο όμορφη και ελκυστική είναι η σύζυγος του.

Παρόλο που κι εμείς εκπλαγήκαμε όταν το διαβάσαμε, αν το καλοσκεφτείτε, δεν απέχει από το αυτονόητο: Ότι για να συνεχίσουμε να ποθούμε κάποιον, θέλουμε να τον βλέπουμε έτσι όπως τον γνωρίσαμε.

Και αυτό το επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα της ψυχολόγου Andrea Meltzer από το Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences η οποία, μετά από παρακολούθηση των 4 πρώτων χρόνων γάμου 450 ζευγαριών, αποδεικνύει ότι οι άνδρες που δεν παύουν να ελκύονται από την γυναίκα τους παίρνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το γάμο τους η οποία μάλιστα έχει διάρκεια στο χρόνο.

Και όσο η εμφάνιση μιας γυναίκας είναι σημαντική για έναν άντρα, το πόσο θελκτικός παραμένει ένας άντρας δεν επηρεάζει την ευχαρίστηση που αντλεί μια γυναίκα από το γάμο της- σύμφωνα με τη μελέτη πάντα.

Shutterstock

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων