• Αναζήτηση

Τι ισχύει από αύριο για τα σχολεία & τα καταστήματα της Μεσσηνίας

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Στο ίδιο επίπεδο κατατάσσεται και ο δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές, σε όλη τη χώρα, κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Σε όσες περιοχές βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των σχολεία σε όλες τις βαθμίδες. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7:00 αντί για τις 6:00. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Πέμπτη στις 6:00 το πρωί και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6:00 το πρωί, με εξαίρεση την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από τις 6 Μαρτίου στις 6:00 το πρωί, για να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

 

Στις «κόκκινες»  περιοχές όπως και στη Μεσσηνία θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1ο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

2ο.

Από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 16 Μαρτίου η Μεσσηνία περνά στο «κόκκινο» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα το απόγευμα.

Έτσι από αύριο αναστέλλονται τα μαθήματα δια ζώσης στα Λύκεια και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση ενώ γυμνάσια, δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Κλειστό θα είναι και το Μουσικό Σχολείο Γυμνάσιο -Λύκειο Καλαμάτας, καθώς πρόκειται για ενιαία σχολική μονάδα.

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ο. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

5ο. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

 

Περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00

Ροή Ειδήσεων