• Αναζήτηση

Τι λέμε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη;

Ο Άγιος Βασίλης, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών με την κοιλίτσα και την μακριά λευκή γενειάδα, αποτελεί ανεξίτηλη εικόνα στις αναμνήσεις όλων μας. Τα παιδιά μαγεύονται με τη μορφή του. Τον ονειρεύονται και τον περιμένουν κάθε χρόνο με την ίδια ανυπομονησία. Η φαντασία και το εξωπραγματικό στοιχείο που αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους, κομμάτι της φυσιολογικής τους ανάπτυξης και μηχανισμό άμυνας στην ασχήμια των καιρών… μετουσιώνεται όχι μόνο με τη μορφή του Αϊ Βασίλη, αλλά κι όλων των φανταστικών ηρώων που παρακολουθούν και διαβάζουν.

Το ερώτημα που τίθεται από τους γονείς είναι πώς μιλάμε στο παιδί για τον Άγιο Βασίλη. Τα αφήνουμε μόνα τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, ή τον απομυθοποιούμε στα μάτια τους και τα προσγειώνουμε στην πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να τους αποκαλύψουμε την αλήθεια, όπως δεν χρειάζεται να τους μιλήσουμε για τις δήθεν μάγισσες, τις νεράιδες και τους λύκους των παραμυθιών. Για τα μικρά παιδιά ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και γι’ αυτό ενισχύουμε τη φαντασία τους, χωρίς να την πληγώνουμε.

Τα αφήνουμε να κάνουν όνειρα χωρίς να τα γκρεμίζουμε. Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα ελεύθερα να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μοιραζόμαστε μαζί τους όμορφες στιγμές και δικές μας παιδικές αναμνήσεις. Μιλάμε μεταξύ μας και τα ενθαρρύνουμε να μας πουν εκείνα τι πιστεύουν και τι περιμένουν. Τα προτρέπουμε να στείλουν το γράμμα τους στον άγιο Βασίλη και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τοποθετούμε μαζί το γάλα και τα γλυκά κάτω από το δέντρο για να τον ευχαριστήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.gr

Πηγή: in2life.gr

Ροή Ειδήσεων