• Αναζήτηση

Τη σύμβαση του έργου βελτίωσης και αντικατάστασης του εξωτερικού υδραγωγείου, από τις πηγές Μπάρκα έως τη Βελίκα, υπέγραψε ο δήμαρχος Μεσσήνης

Τη σύμβαση του έργου βελτίωσης και αντικατάστασης του εξωτερικού υδραγωγείου, από τις πηγές Μπάρκα έως τη Βελίκα, υπέγραψε την Τετάρτη (27/3) ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 2.803.225 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου μήκους περίπου 17 χλμ. Από το υφιστάμενο δίκτυο, ένα τμήμα του είναι από αμίαντο, υδρεύονται οι οικισμοί Κουρτάκι, Άνω Δροσιά, Δροσιά, Δάρα, Νερόμυλος, Καρποφόρα, Δάφνη, Ριζόμυλος και Βελίκα.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε:

«Το έργο αυτό είναι τεράστιας σημασίας με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες μας, καθώς θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πόσιμου νερού και θα αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα όπως διαρροή νερού σε μία περιοχή με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική. Με την ολοκλήρωσή του το έργο, θα συμβάλλει στην ορθή διαχείριση και διασφάλιση των υδατικών μας αναγκών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν βασική μας επιδίωξη η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η περάτωση του οποίου θα καλύψει υδρευτικές ανάγκες που αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο, λόγω και των επισκεπτών».

Ροή Ειδήσεων