• Αναζήτηση

Το συμβάν μετά την καραντίνα που εξόργισε τις εργαζόμενες σε οίκους ανοχής

Οι οίκοι ανοχής άνοιξαν ξανά και πλέον γίνεται ο πρώτος απολογισμός μετά το restart.

Γεμάτο παράνομους οίκους ανοχής έχει γεμίσει το κέντρο της Λάρισας σύμφωνα με όσα λένε εκδιδόμενες γυναίκες στην εφημερίδα “Ελευθερία”.

Οι νόμιμοι οίκοι ανοχής ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν την προηγούμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα κρύβει δυσκολίες και τίποτε δεν είναι και μάλλον δεν θα είναι όπως στην εποχή πριν την πανδημία.

Οι εργαζόμενες στον οίκο ανοχής, καθώς και οι πελάτες καλούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες και να προβούν σε μία σειρά προφυλάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου Covid-19.

«Γίναμε όλοι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, τόσο οι γυναίκες όσο και οι πελάτες. Ούτε εμείς θέλουμε να εκτεθούμε και να κολλήσουμε, αλλά και οι πελάτες είναι πλέον πιο υποψιασμέ­νοι…» λέει στην εφημερίδα η Έλενα επισημαίνοντας ότι όλες οι εκδιδόμενες γυναίκες, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό των οίκων ανοχής ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργου Ζήγρα και υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κοροναϊό την προηγούμενη Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με τη μέθοδο του μοριακού ελέγχου.

Η Λάρισα, μάλιστα, αναφέρεται ως μοναδική περιοχή στην Ελλάδα στην οποία οι εκδιδόμενες γυναίκες υποχρεώθηκαν για λόγους ασφαλείας να ελεγχθούν για πιθανή προσβολή τους από τον κοροναϊό.

Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για το σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, με την Έλενα να ευχαριστεί δημόσια τον διευθυντή της Υγειονομικής Διεύθυνσής Λάρισας Γ. Ζήγρα και την ομάδα του για τη σημαντική βοήθειά του και συμπα­ράσταση στην ασφαλή επαναλειτουργία των οίκων ανοχής τονίζοντας:

«Οι άοκνες φιλότιμες προσπάθειες και πρόσθετες πρωτοβουλίες του κ. Ζήγρα και του προσωπικού του Τμήματος (αυστηροί και τακτικοί έλεγχοι υγείας πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ειδικές προφυλάξεις έξτρα έλεγχοι κοροναϊού) συνετέλεσαν στο να επαναλειτουργήσουν οι οίκοι ανοχής του νομού πλέον με απόλυτη ασφάλεια και απόλυτη προφύλαξη για τη δημόσια υγεία».

Όπως διαπιστώνει η Έλενα τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας τους οι οίκοι ανοχής παρουσιάζουν μειωμένη προσέλευση, που αγγίζει και το 50%, για να συμπληρώσει πως αυξήθηκαν την περίοδο της απαγόρευσης η παράνομη προσφορά υπηρεσιών κάνοντας λόγο ακόμα και για υγειονομική βόμβα, ακριβώς επειδή οι υπηρεσίες αυτές παρέ­χονται ανεξέλεγκτα και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Οι νόμιμοι οίκοι ανοχής έκλεισαν, αλλά η παραπορνεία δούλευε και δουλεύει κανονι­κά, ειδικά στο κέντρο της Λάρισας με παράνομα σπίτια και αγγελίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και δεν ελέγχονται από κανένα…» καταγγέλ­λουν οι εκδιδόμενες γυναίκες επαναφέροντας ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δεν βρίσκει λύσεις.

Πηγή: onlarissa.gr

Ροή Ειδήσεων