• Αναζήτηση

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μιλά ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι σημαντικές εξελίξεις σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης στην οποία θα μετέχει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Δείτε ζωντανά:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εύκολο να τρέχει με αντίπαλο τον Κανέναν»

«Έχουμε σε όλη την Ευρώπη μια αξιοπρόσεκτη και επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού και μάχες όχι ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά αλλά το διακύβευμα είναι το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων με κάποια από αυτά να βγαίνουν πρώτα» σημείωσε για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι διακύβευμα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα, να μπορέσει δηλαδή η Αριστερά να κρατήσει τα ποσοστά της για να μπορεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

«Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράψει ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με αυτό των εθνικών εκλογών θα έχει πρόβλημα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο τα μεγέθη είναι θετικά, σημειώνοντας ότι οι βάσεις για να συμβεί αυτό είχαν μπει την τετραετία 2015 -2019 όταν η χώρα επέστρεψε στις αγορές και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το μαξιλάρι των 47 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία τους για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Σαφή στρατηγική ο Ερντογάν»

«Η Τουρκία έχει σαφή στρατηγική, είτε κλιμακώνει την ένταση, είτε υπάρχει αποκλιμάκωση, ακόμα αναζητείται η δική μας η στρατηγική» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τα ελληνοτουρκικά και τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πώς φανταζόμαστε τη χώρα να συμβιώνει με ένα τέτοιο γείτονα; διεκδικούμε μια λύση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου χωρίς υποχωρήσεις;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις διπλωματικές κινήσεις στο Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων