• Αναζήτηση

Β. Τζαμουράνης: Προσχηματική αποδείχτηκε η διάθεση πολιτικής συναίνεσης που τόσο διαφημίζει ο κύριος Δήμαρχος

Προσχηματική αποδείχτηκε η διάθεση πολιτικής συναίνεσης που τόσο διαφημίζει ο κύριος Δήμαρχος σε ό,τι αφορά την λήψη αποφάσεων για την σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αιφνιδιάσει το Σώμα και χωρίς καν να εχει στείλει σχετική εισήγηση απέκλεισε τη συμμετοχή του Εργατικού κέντρου που από συστάσεως της ΔΕΥΑΚ μέχρι σήμερα συμμετείχε στο ΔΣ και πρότεινε αντί αυτού τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου.

 

Παράλληλα ο κύριος Δήμαρχος επικαλούμενος δική του ερμηνεία του νόμου, προσπάθησε να παραπέμψει την απόφαση για τον ορισμό εκπροσώπων του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, ενώ ο νόμος αναφέρει με σαφήνεια ότι η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η παράταξη μας με αίσθημα ευθύνης ζήτησε την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος προκειμένου να τεκμηριωθούν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι αιφνιδιαστικές αλλαγές που πρότεινε ο κύριος Δήμαρχος.

 

Η άρνηση για την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής.

 

Για το λόγο αυτό η παράταξη μας δεν συναίνεσε στις συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Στόχος μας δεν είναι η καθυστέρηση της εύρυθμης λειτουργίας των νομικών προσώπων αλλά η τήρηση της Δημοκρατικής διαδικασίας και της νομιμότητας σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων.

 

 

Για την παράταξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Ο επικεφαλής

ΒασίληςΤζαμουράνης

Ροή Ειδήσεων