• Αναζήτηση

Βάσεις 2024: Ποιες σχολές θα πέσουν έως 500 μόρια

Τα «παλούκια» στο μάθημα της Φυσικής και όχι μόνο αναδεικνύονται σε ρυθμιστές για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται σε περίπου δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων βαθμολογητών – που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών – η δυσκολία των θεμάτων σε όλα τα επιστημονικά πεδία θα φέρει φέτος δραματική αύξηση των γραπτών κάτω από τη βάση αλλά και σημαντική μείωση των αρίστων.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το μάθημα της Φυσικής, το ποσό των γραπτών κάτω από τη βάση θα είναι αρκετά πάνω από το 50% στην Ομάδα Προσαναοτλισμού Θετικών Σπουδών και ίσως και 60% στην ομάδα Σπουδών Υγείας.

Την ομάδα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, πάλι, θα «ρίξει» το μάθημα της Ιστορίας, με τα γραπτά κάτω από τη βάση να υπολογίζονται στο 55%. Αντίστοιχη – και ακόμη χειρότερη – είναι η κατάσταση με τα Μαθηματικά στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, με τους «κάτω από τη βάση» να υπολογίζονται στο 70%.

Κάπως έτσι οι ειδικοί προβλέπουν πτώση σε 3 από τα 4 επιστημονικά πεδία. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχαμε άνοδο των βάσεων και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία, ωστόσο φέτος τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τα εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο:  πτώση πάνω από 200 μόρια

2ο επιστημονικό πεδίο:  πτώση πάνω από 500 μόρια

3ο επιστημονικό πεδίο:  πτώση πάνω από 400 μόρια

4ο επιστημονικό πεδίο:  μικρές αυξομειώσεις -100 έως +100 μόρια

 

https://www.dnews.gr/

Ροή Ειδήσεων