• Αναζήτηση

Βίντεο: Ιερέας σηκώνει παιδάκι να φιλήσει τη σορό του Μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε από κορωνοϊό -Εβγαλε και τη μάσκα

Ιερείς που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη αγνόησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και βρέθηκαν εντός του ναού χωρίς μάσκες.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, αφότου είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά την Παρασκευή είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε με αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Δυστυχώς, δεν έλειψαν και οι παραφωνίες από ιερείς που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον ιό.
Ιερέας βγάζει τη μάσκα του μέσα στη Μητρόπολη

Ιερέας σηκώνει μικρό παιδί για να ασπαστεί τα άμφια του εκλιπόντος Μητροπολίτη Λαγκαδά
Την τελετή κατέγραψε η ίδια η Μητρόπολη Λαγκαδά και μετέδωσε το βίντεο στο YouTube. Σε αυτό, από τα πρώτα λεπτά (6’23) ιερέας φαίνεται να οδηγεί ένα μικρό παιδί στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η σορός του μητροπολίτη, το οποίο σηκώνει στα χέρια προκειμένου να ασπαστεί τα άμφια του εκλιπόντος.

Ο ιερέας έβγαλε τη μάσκα του αφού άφησε το μικρό παιδί στο έδαφος
Δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο, ο ιερέας βγάζει τη μάσκα του. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως οι άνδρες που μετέφεραν το φέρετρο του Μητροπολίτη Λαγκαδά ήταν ντυμένοι με ιατρικές στολές, μάσκα και γάντια για λόγους προστασίας.

Τι δήλωνε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για τον κορωνοϊό
Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν μεταξύ των ιερέων που υποστήριζε πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας. Η είδηση του θανάτου του από τον κορωνοϊό προκάλεσε την αναδημοσίευση των θέσεων του εκλιπόντος αναφορικά με την πανδημία στα ΜΜΕ.

Η υπενθύμιση αυτή των δηλώσεων του Μητροπολίτη Λαγκαδά προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, που έκανε λόγο για «νευρωτικούς ανθρώπους» που έχουν εμμονή με την εκκλησία και τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός