• Αναζήτηση

Βρέφος αποκεφαλίστηκε κατά τη γέννα -Ανθρωποκτονία έκρινε ο ιατροδικαστής, τι συνέβη

Σε ανθρωποκτονία οφείλεται ο θάνατος ενός βρέφους το οποίο αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια του τοκετού, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Την Τρίτη, το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Κλέιτον έκρινε το περιστατικό της 10ης Ιουλίου 2023, με τον νεογέννητο Τρέβεον Ισάια Τέιλορ τζούνιορ, ως ανθρωποκτονία, ανέφερε το γραφείο σε δελτίο Τύπου.

Τι συνέβη κατά τον τοκετό
Στις 9 Ιουλίου, η 20χρονη Τζέσικα Ρος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο Σάουθερν Ρέτζιοναλ στο Ριβερντέιλ της Τζόρτζια, αφού έσπασαν τα νερά της.

Σύμφωνα με την αγωγή για απάτη και αμέλεια που κατέθεσαν το περασμένο καλοκαίρι η Ρος και ο σύντροφός της, Τρέβεον Ισάια Τέιλορ σένιορ, οι ώμοι του μωρού τους κόλλησαν στον κολπικό σωλήνα και δεν μπόρεσε να γεννήσει φυσιολογικά «λόγω δυστοκίας των ώμων».

Η έκθεση του ιατροδικαστή αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι ο θάνατος του μωρού οφειλόταν σε «δυστοκία των ώμων, ανακοπή του τοκετού και παγίδευση του εμβρύου στον γεννητικό σωλήνα» σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού People.

Φρίκη με τον αποκεφαλισμό του βρέφους – Το σώμα και τα πόδια αφαιρέθηκαν με καισαρική
Η αγωγή ισχυριζόταν πως ο θεράπων ιατρός Τρέισι Τζούλιαν «εφάρμοσε εξ αμελείας υπερβολική έλξη» στο κεφάλι του μωρού και το νοσοκομείο «απέτυχε να κάνει καισαρική τομή εγκαίρως και σωστά» σύμφωνα με το CNN. Επιπλέον, ανέφερε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα «τον αποκεφαλισμό και τον θάνατο του Τρέβεον Ισάια Τέιλορ τζούνιορ».

Το σώμα και τα πόδια του μωρού αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας μεταγενέστερης καισαρικής τομής, αλλά το κεφάλι του μωρού γεννήθηκε κολπικά, ανέφερε το Associated Press.

Δεν τους είπε τίποτα το νοσοκομείο – Τους έδωσαν το μωρό για να το δουν τυλιγμένο ώστε να μην καταλάβουν ότι αποκεφαλίστηκε
Το μωρό, που ήταν το πρώτο παιδί του ζευγαριού, είχε γεννηθεί στην ώρα του. Η Ρος και ο Τέιλορ ισχυρίστηκαν επίσης πως το προσωπικό προσπάθησε να τους μεταπείσει για να μην κάνουν νεκροψία, και μόνο όταν είχαν πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο έμαθαν για τον αποκεφαλισμό.

Σύμφωνα με το Fox 5 News της Ατλάντα, όταν οι νέοι γονείς ζήτησαν να δουν και να κρατήσουν το νεογέννητο, το μωρό φέρεται να ήταν σφιχτά τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, με το κεφάλι του «στηριγμένο πάνω στο σώμα του» για να αποκρύψουν το γεγονός πως ήταν αποκεφαλισμένο.

«Αυτό προκάλεσε άμεση, βαθιά συναισθηματική και ψυχική οδύνη σε αυτούς… συναισθηματική και ψυχική οδύνη που συνεχίζουν να βιώνουν και πιθανότατα θα βιώνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους», ανέφερε η καταγγελία τους το 2023.

«Ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού», είχε δηλώσει ο δικηγόρος τους Κόρι Λιντς. «Δυστυχώς, τα όνειρα και οι ελπίδες τους μετατράπηκαν σε έναν εφιάλτη που συγκαλύφθηκε από το ιατρικό κέντρο Σάουθερν Ρέτζιοναλ».

Ροή Ειδήσεων