• Αναζήτηση

Υπήρχε και δεύτερη φωτοβολίδα, δεν ξέρει αν η δική του τραυμάτισε τον αστυνομικό, λέει τώρα ο 18χρονος -Πήρε προθεσμία

Προθεσμία για να απολογηθεί για ό,τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ζήτησε και έλαβε σήμερα ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη καθώς ομολόγησε την επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε, μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πώς τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πώς εξήγησαν στον ίδιο τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει δώσει ήδη μία κατάθεση και έχει ισχυριστεί ότι πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά και δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό. Υποστήριξε εξάλλου ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τόνισε επίσης ότι την ώρα που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό εναντίον του αστυνομικού είχε εκτοξευθεί και δεύτερη φωτοβολίδα, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να μπορεί να γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα είναι αυτή που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό. Ο κ. Λύτρας είπε ότι τον 18χρονο και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

O 18χρονος έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

 

Ροή Ειδήσεων