• Αναζήτηση

Ζεστό ενδιαφέρον της ινδικής GMR για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ζεστό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά και σε αναζήτηση επενδύσεων στη χώρα μας προέκυψε από την παρουσία του Ομίλου GMR στην πρόσφατη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουγού Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα. O Ινδικός Όμιλος φαίνεται πως θέλει να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στη χώρα μας με την προσθήκη ακόμα ένος asset. Το ενδιαφέρον των Ινδών για το αεροδρόμιο Καλαμάτας κατέγραψε και η Times of India με σχετικό άρθρο.

Ο Όμιλος GMR, στον τομέα των αερομεταφορών ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα όπου σε κοινοπραξία τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατασκευάζουν το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστελι. Παράλληλα συμμετέχει επιτυχώς μέσω της GMR Airports και πάλι σε σχήμα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον διαγωνισμό του Υπερταμείου για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Να θυμίσουμε πως στον ίδιο διαγωνισμό συμμετέχουν και τα εξής σχήματα:
-Fraport AG -DELTA Airport Investments (Όμιλος Κοπελούζου) -Πηλέας (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου ΤΕΜΕΣ),
-Mytilineos – Corporation America Airports
-Egis Airport – Άκτωρ Παραχωρήσεις -Aéroports de la Cote d’Azur.

Πως καταγράφεται το ενδιαφέρον της GMR

Ο κ. Srinivas Bommidala, Business Chairman-Energy & International Airports του GMR Group, ο οποίος συμμετείχε στο γεύμα επιχειρηματικών ηγετών που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αργότερα σε δηλώσεις του σημείωσε: «Υπό την οραματική ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη δέσμευση σε ξένους επενδυτές όπως εμείς από την Ινδία. Η υποδειγματική του προσέγγιση και η σταθερή αφοσίωσή του στην προώθηση ξένων επενδύσεων έχουν πραγματικά αντίκτυπο. Η GMR διερευνά με πάθος επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, ιδίως στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.”

Ο κ. Bommidala, ευχαρίστησε τη μεταμορφωτική παγκόσμια ηγεσία του αξιότιμου πρωθυπουργού Μόντι, περιγράφοντάς τον ως μια προσωπικότητα που έχει ανυψώσει την επιρροή της Ινδίας στην παγκόσμια σκηνή. Είπε, “Η φιλοδοξία για διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου έως το 2030 που ορίζεται από την Ινδία και την Ελλάδα είναι αξιέπαινη.

Η βελτιωμένη συνδεσιμότητα μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας εκτιμάται από τους Ινδούς πως θα οδηγήσει αναμφίβολα την αμοιβαία αύξηση του ΑΕΠ και μια μυριάδα επιχειρηματικών ευκαιριών. Οι συζητήσεις μας κυμάνθηκαν πέρα ​​από τα αεροδρόμια, διερευνώντας άλλους πιθανούς τομείς συνεργασίας .

Η παρουσία μιας ομάδας φημισμένων επιχειρηματικών ηγετών και από τις δύο πλευρές σημαίνει γνήσιο ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχέσεων. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα ωθήσει την Ινδία και την Ελλάδα σε νέα ύψη. Για τους Ινδούς, η Ελλάδα λειτουργεί ως φυσική πύλη προς την Ευρώπη.”

Η GMR Airports Infrastructure Limited, μια πρωτοποριακή δύναμη στις παγκόσμιες λειτουργίες αεροδρομίων, διαχειρίζεται επί του παρόντος έξι αεροδρόμια σε όλη την Ινδία και σε διεθνή μέτωπα. Με αποτύπωμα που εκτείνεται στο Medan της Ινδονησίας και στο Cebu των Φιλιππίνων, η τεχνογνωσία της εταιρείας μεταφέρεται και στην κατασκευή ενός αεροδρομίου τελευταίας τεχνολογίας στην Κρήτη, στο Καστέλι. Η έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου τοποθετείται το 2027.

 

Πηγη: https://ypodomes.com/

Ροή Ειδήσεων