• Αναζήτηση

11 υποσχέσεις που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας και να κρατήσετε για πάντα

Η ζωή δεν έχει να κάνει με ουράνια τόξα και πεταλούδες. Μπορεί να είναι σκληρή μερικές φορές. Μπορεί να έχετε πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για να φτάσετε ως εδώ, έτσι ώστε η καλύτερη επιλογή είναι να την κάνετε να μετρήσει πραγματικά προχωρώντας εμπρός από όπου και αν βρίσκεστε. Απελευθερωθείτε από την αρνητικότητα του κόσμου – από τις πηγές της άγνοιας που σας λένε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε – υποσχόμενοι να κοιτάξετε μπροστά, να ζείτε μπροστά, και να βρεθείτε μπροστά. Με άλλα λόγια, ξεκινήστε να κάνετε θετικές υποσχέσεις για τον εαυτό σας!

Υποσχεθείτε να αντισταθείτε, να πολεμήσετε σκληρότερα, να γελάσετε δυνατότερα και περισσότερο και να χαστουκίσετε τις αντιξοότητες ρίχνοντάς τες στην θέση τους όποτε τολμούν να σας στέκονται αντιμέτωπες. Υποσχεθέιτε να είστε μια δύναμη που σας υπολογίζουν – επειδή είστε μια δύναμη που πρέπει να σας υπολογίζουν. Κάντε αυτές τις υποσχέσεις στον εαυτό σας και κρατήστε τις για πάντα.

Πείτε: «Υπόσχομαι ότι… >>

1. Δεν θα αφήνω το παρελθόν να στρέφεται εναντίον μου

Τα προβλήματά, οι αδυναμίες, οι αποτυχίες, οι μεταμέλειες και τα σφάλματα, σας διδάσκουν αν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε. Αν δεν είστε διατεθιμένοι, τότε απλά θα μοιάζουν με τιμωρία. Άρα αφήστε τα να σας διδάσκουν κάθε μέρα. Δεχτείτε τα πάντα ως ένα μάθημα που πήρατε. Αν έχετε μετανιώσει για κάποιες από τις αποφάσεις που έχετε πάρει στο παρελθόν, σταματήστε να είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας. Εκείνη την χρονική στιγμή, κάνατε το καλύτερο με τις γνώσεις που είχατε. Εκείνη την χρονική στιγμή, κάνατε το καλύτερο με την εμπειρία που είχατε. Οι αποφάσεις σας πάρθηκαν από ένα νεότερο μυαλό. Αν παίρνατε τις αποφάσεις με την σοφία που έχετε σήμερα, θα επιλέγατε διαφορετικά. Έτσι, δώστε στον εαυτό σας περιθώριο. Ο χρόνος και η εμπειρία είναι ένας θαυμάσιος τρόπος που μας βοηθά να αναπτυχθούμε και να μάθουμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές σήμερα, για τον εαυτό μας και για αυτούς τους οποίους νοιαζόμαστε.

2. Θα είμαι κύριος της ζωής μου και δεν θα αρνηθώ ποτέ την ευθύνη για αυτήν

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει ότι θα πρέπει να κατηγορούν τους γονείς, τους δασκάλους, τους συμβούλους, το εκπαιδευτικό σύστημα, την κυβέρνηση, κλπ, αλλά ποτέ να μην κατηγορούν τον εαυτό τους. Δεν είναι ποτέ, ποτέ δικό τους το σφάλμα… ΛΑΘΟΣ! Είναι πάντα δικό σας το λάθος, γιατί αν θέλετε να αλλάξετε, αν θέλετε να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε στη ζωή σας, είστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να το κάνει να συμβεί. Είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ η κίνηση που πρέπει να γίνει. Είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη. Κάντε τη δική σας!

3. Θα μιλώ ευγενικά και συνειδητά στον εαυτό μου

Για σταθείτε, τι είπατε μόλις στον εαυτό σας; Θα ήταν τα εμπνευσμένα και ενθαρρυντικά λόγια που θα λέγατε σε έναν φίλο; Ή τα μειωτικά σχόλια που μπορεί να φωνάζατε σε έναν εχθρό αν δεν είχατε καρδιά. Ή οι αρνητικές εκτιμήσεις για τη ζωή που θα μουρμουρίζατε αν δεν είχατε πίστη; Όλη μέρα μιλάμε σιωπηλά στους εαυτούς μας, και ένα μέρος από εμάς πιστεύει κάθε λέξη. Έτσι, μείνετε σε επίγνωση, και αναρωτηθείτε, «Αν είχα ένα φίλο που πάντα μιλούσε σε μένα με τον ίδιο τρόπο που μιλάω στον εαυτό μου τώρα, πόσο καιρό θα του επέτρεπα να είναι φίλος μου»;

4. Θα ακούω αυτό που μου λέει η καρδιά και η ψυχή μου

Όταν κάτι το αισθάνεστε σωστό, αυτό σημαίνει ότι είναι σωστό για σας. Και αν πραγματικά αισθάνεστε βαθιά ότι κάτι είναι λάθος, τότε πιθανώς είναι. Δώστε προσοχή στα αυθεντικά συναισθήματα σας, και ακολουθήστε τα όπου σας οδηγούν. Όταν ακολουθείτε την εσωτερική σας φωνή, οι πόρτες τείνουν να ανοίγουν για σας, ακόμη και αν τις περισσότερες φορές είναι αρχικά κλειστές.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: apotis4stis5.com

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων