• Αναζήτηση

«Άνοιγμα» Πέτρου Κόκκαλη στην κεντροαριστερά -Επιστολή-κάλεσμα στα κόμματα για δημόσιο διάλογο

Πρωτοβουλίες για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του νεοσύστατου πράσινου κόμματος Κόσμος, Πέτρος Κόκκαλης, ξεκινώντας τον διάλογο για την επόμενη μέρα.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, άλλωστε, έκανε σαφή αναφορά στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του Κόσμου: «Ένας ισχυρός Κόσμος την επαύριο των ευρωεκλογών θα αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων στον προοδευτικό χώρο. Με τη δύναμη των πολιτών και την εμβέλεια των ιδεών της οικολογίας, ο Κόσμος μπορεί να έχει σημαίνουσα συμβολή στο να ανοίξει διέξοδος από το σημερινό τέλμα της κυριαρχίας Μητσοτάκη. Είμαστε εκείνοι που μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες στον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο, να προωθήσουμε νέες ιδέες πέρα από τα τετριμμένα, να αναδείξουμε έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής που στηρίζεται στη σύνθεση, τη συνεννόηση, στο «εμείς». Ο Κόσμος δεν θέλει μόνο να επισημαίνει τα προβλήματα. Θέλει και μπορεί να σηκώσει την ευθύνη της λύση τους», σημείωσε ο Πέτρος Κόκκαλης σε μια αναφορά ενδεικτική των προθέσεών του.

Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων όλων των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά) με την οποία τους καλεί σε ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο καταθέτοντας στο τραπέζι την Πράσινη Συμφωνία, η οποία αποτελεί την πλήρως επεξεργασμένη προγραμματική πρόταση του Κόσμου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Κόκκαλης είχε το ζήτημα της ανασύνθεσης του χώρου της προοδευτικής αντιπολίτευσης ψηλά στην ατζέντα του. Ενδεικτική, άλλωστε, ήταν και η σχετική αναφορά του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησή τους με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εργασίας της Ισπανίας και πρόεδρο του Sumar, Γιολάντα Ντίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής του Κόσμου τόνισε ότι η Ισπανία δείχνει το δρόμο για τη συνεργασία πράσινων και κόκκινων δυνάμεων προσθέτοντας ότι «για να γίνει, όμως, και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στην Ισπανία και στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πράσινο κόμμα».

Ροή Ειδήσεων