• Αναζήτηση

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Έτοιμη η Ελλάδα να κλείσει μια για πάντα όσα στόματα την απειλούν»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις «θα αμύνονται πάντα και για πάντα του πατρίου εδάφους, για την Ελλάδα, την ελευθερία και την ανεξαρτησία», τόνισε ο ΑΓΕΕΘΑ στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Αυτή είναι η μοίρα και το αιώνιο πεπρωμένο της Ελλάδας, που είναι προορισμένη να ζήσει και θα ζήσει. Θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει αξιοπρεπής και Ελεύθερη, σε πείσμα όλων εκείνων που διαχρονικά την πολεμούν. Όπως τότε παρέδωσε μαθήματα ελευθερίας και εθνικής αξιοπρέπειας στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, έτσι και σήμερα, αν χρειαστεί η Ελλάδα είναι έτοιμη με τις πανίσχυρες και έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις της να κλείσει μια για πάντα όσα στόματα την απειλούν, την προσβάλλουν, την επιτιμούν και την υποτιμούν», υπογράμμισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν στον ολισθηρό και εύκολο δρόμο της κλιμάκωσης και των προκλήσεων. Δεν θα παρασυρθούμε εκόντες, άκοντες σε καταστάσεις βολικές για τις επιδιώξεις άλλων. Είμαστε εδώ ακοίμητοι φρουροί των δικαίων εθνικών συμφερόντων μας γεμάτοι αυτοπεποίθηση και γνώση. Αυτοπεποίθηση γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε και γνώση γιατί ξέρουμε πώς να το κάνουμε αν χρειαστεί. Γιατί θέλουμε την ειρήνη και εργαζόμαστε εντατικά για την σταθερότητα στην περιοχή, δεν πρόκειται όμως να χαρίσουμε αμαχητί ούτε μια σπιθαμή, ούτε έναν κόκκο ελληνικού χώματος σε κανέναν! Γιατί αυτοί είμαστε εμείς και έτσι θα παραμείνουμε στον αιώνα τον άπαντα! Έλληνες! Αυτό τα λέει όλα!», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων