• Αναζήτηση

Αυτή είναι η εξίσωση της ευτυχίας σύμφωνα με ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της Google!

Ο Μο Γκάουντατ είναι από τα μεγαλύτερα μυαλά της Google, δουλεύει ως επικεφαλής επιχειρηματικών υποθέσεων στην εταιρεία και όπως αναφέρει βρήκε την μαθηματική φόρμουλα της… ευτυχίας.

Ωστόσο δεν ήταν η επαγγελματική του θέση που τον έκανε να σκεφτεί τον μαθηματικό ορισμό της ευτυχίας, αλλά ένα τραγικό συμβάν και συγκεκριμένα ο χαμός του γιου του το 2014.

Η εξίσωση της ευτυχίας για τον Μο δεν είναι μόνο αριθμοί και περίπλοκες πράξεις, αλλά μερικά καθημερινά και βατά παραδείγματα που οδηγούν σε ένα απλό συμπέρασμα.

Ο Μο, λοιπόν, συνδέει την ευτυχία ενός ατόμου με την στιγμή που εκείνο θα αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο κινητό, το οποίο θα λειτουργεί τέλεια. Μετά από λίγο καιρό, λοιπόν, το άτομο αυτό θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει περίεργες εφαρμογές στο λογισμικό του, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σύγχυση στο σύστημα από τις πολλές εφαρμογές.

Έτσι, λοιπόν, και στην ζωή, όταν ένα παιδί γεννιέται, τότε αυτό είναι ευτυχισμένο και όλα λειτουργούν φυσιολογικά. Όσο περνά ο καιρός όμως, όπως οι εφαρμογές στο κινητό, έτσι και οι ανησυχίες, οι υποχρεώσεις και τα διάφορα περιστατικά στη ζωή κάποιου περιπλέκουν τα πράγματα.

Ένα ακόμη παράδειγμα, το οποίο αναφέρει ο Μο είναι ο γιος του. Το «μυαλό της Google» πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σχεδιάζοντας το μέλλον του γιου του και κάνοντας τα πάντα για να είναι εκείνος ευτυχισμένος. Ωστόσο, η ζωή δεν «άφησε» τον Μο να κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες του, καθώς ο γιος του Αλί πέθανε το 2014.

«Η ζωή δεν πραγματοποίησε τις προσδοκίες μου. Υπάρχουν στιγμές που μπορείς να κάνεις κάτι γι΄αυτό και στιγμές που απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μόνο να το δεχτείς», επισήμανε ο ίδιος.

Έτσι, ο Μο έφτασε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που έχουν χαμηλές προσδοκίες είναι πιο ευτυχισμένοι. Συγκεκριμένα η εξίσωσή του με λόγια είναι: Η ευτυχία είναι ίση ή καλύτερη (=) με την διαφορά του πως βλέπεις εσύ τα πράγματα στην ζωή σου και (+) τις προσδοκίες που έχεις από εκείνη.

Λέγοντας περισσότερα παραδείγματα, ο ίδιος αναφέρει πως δεν χρειάζεται να γεμίζουμε το μυαλό μας με προσδοκίες που μπορούν εύκολα να αλλάξουν ή αφορούν το μακρινό μέλλον, γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να απογοητευτούμε.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων