• Αναζήτηση

Χαρίτσης: «Γελοίες οι δικαιολογίες της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας»

Ο επικεφαλής της Νέας ΑριστεράςΑλέξης Χαρίτσης με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που φέρνει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, σήμερα Παρασκευή (08/03), στη Βουλή. Τόνισε, σε συνέντευξή του στο OPEN, «η πρόταση θα έφερνε την κυβέρνηση στη γωνία αλλά τα άλλα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης επέλεξαν να μην συμπορευτούν μαζί μας».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια υποστήριξε«Πράγματι, χθες πήραμε μια πρωτοβουλία και καλέσαμε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και την υπεράσπιση του Συντάγματος.

«Θα έφερνε την κυβέρνηση στη γωνία»

Δυστυχώς, με γελοίες δικαιολογίες επέλεξαν να μην συμπορευτούν μαζί μας σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας, όπου θα έφερνε τον Μητσοτάκη να απολογείται τρεις μέρες στη Βουλή. Θα έφερνε την κυβέρνηση στη γωνία, σε θέση αμυντική και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μπορούν να θέσουν το ζήτημα της Δημόσιας Παιδείας στο επίκεντρο της συζήτησης».

«Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παραβιάζει το Σύνταγμα»

«Ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε. Εδώ μπαίνει σοβαρό ζήτημα, γιατί έχουν κυβέρνηση που επιμένει να λειτουργεί αντιθεσμικά. Και ευθύνη της αντιπολίτευσης είναι να επισημαίνει και να αντιμάχεται σε αυτό. Το θεσμικό ήταν να πάει πρώτα σε αναθεώρηση του Συντάγματος και μετά να φέρει όποιο νόμο θέλει».

Ροή Ειδήσεων