• Αναζήτηση

Χαρίτσης: «Μπορεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει το αδιάβλητο των ευρωεκλογών;»

Την ανησυχία του για τα στοιχεία που βλέπουν το φώς και τις καταγγελίες αναφορικά με τη μαζική αποστολή email προεκλογικής καμπάνιας, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε εγγεγραμμένους πολίτες στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, εξέφρασε ο πρόεδρος της κ.ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έθεσε δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση: «Πρώτον, μπορεί να διασφαλίσει ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν χρησιμοποιούνται χωρίς τη συναίνεση και τη συγκατάθεση τους σε στοχευμένες εκστρατείες πολιτικού περιεχομένου κάτι που οδηγεί σε πολιτική χειραγώγηση;

Δεύτερον, μπορεί να διασφαλίσει ότι η εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών, στην οποία προβλέπεται πλέον και η επιστολική ψήφος, θα διεξαχθεί με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο;». Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι τα ερωτήματα «είναι μάλλον ρητορικά», «γιατί η κυβέρνηση είτε θα μας πει πως όλα είναι καλώς καμωμένα είτε ότι για ακόμη μια φορά θα ρίξει ”άπλετο φως” όπως αυτό που είδαμε στις υποκλοπές και στο έγκλημα στα Τέμπη».

Να υπάρξει έρευνα σε βάθος

Τόνισε επίσης ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη και η ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων οφείλουν να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος» και πως ο κ. Μενουδάκος τον ενημέρωσε ότι η διαδικασία ελέγχου έχει ήδη ξεκινήσει. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί απόλυτα το έργο της ανεξάρτητης Αρχής και των δικαστικών Αρχών και να μην ξαναδούμε φαινόμενα απαράδεκτα όπως αυτά με την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην υπόθεση των υποκλοπών. Αρκετά πια με τον εκφυλισμό του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ροή Ειδήσεων