• Αναζήτηση

Δευτερολογία πρωθυπουργού: Πρόθεσή μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 – Απάντηση σε Σ. Φάμελλο και Ν. Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο μετά τις ομιλίες του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Ανδρουλάκη. «Κινούμαστε στα όρια του Συντάγματος που είναι ζωντανό κείμενο το οποίο προσαρμόζεται και γι΄αυτό ακριβώς δεν μιλάμε για σύσταση αλλά εγκατάσταση παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων». . Πρόθεση μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε δέσμευση από την αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για δακρύβρεχτο και φορτισμένο συναισθηματικά λόγο του κ. Φάμελλου και τόνισε ότι «αν μας κατακρίνετε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν σπρώχνουμε παιδιά σε τμήματα πολύχρονης φοίτησης που εσείς δημιουργήσατε με τροπολογία και με φαντασίωση ότι προσφέρετε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση».

Σας θυμίζω κ. Ανδρουλάκη, είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός , ότι η κυρία Διαμαντοπούλου στηρίζει το νόμο αυτό και την πρωτοβουλία για την αλλαγή του Συντάγματος. Μας είπατε κ. Ανδρουλάκη ότι τα media διαστρεβλώνουν τις θέσεις σας, αλλά έχω μετρήσει 4 διαφορετικές θέσεις και «έχουμε ζαλιστεί από τις πιρουέτες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτοντας και τέσσερις ημερομηνίες σχετικά με το θέμα:

«Στις 20/12 δηλώσατε ότι δεν θα σταθείτε εμπόδιο αρκεί το νομοσχέδιο να μην είναι σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων, στις 12/2 προτείνατε το σκανδιναβικό μοντέλο που εμένα μού θυμίζει περισσότερο σκανδιναβικό σταυρόλεξο, στις 23 /2 είπατε ότι δεν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο δύο ημέρες πριν κατατεθεί και στις 26/2 για πρώτη φορά θυμηθήκατε το Σύνταγμα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων