• Αναζήτηση

Διατροφικός Εθισμός | Για ποιο λόγο δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως ψωμί;

Υπάρχουν πολλές και διάφορες γεύσεις, όπως το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό. Όπως αποδεικνύεται όμως υπάρχει ακόμη μια καινούργια γεύση η οποία εξηγεί για ποιο λόγο θέλεις να τρως μόνο μακαρόνια και ψωμί μέχρι να πεθάνεις ως ένας χοντρός και ευτυχισμένος μακαρονάς.

Μια νέα μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, αποδεικνύει πως η αμυλώδης γεύση μπορεί να ευθύνεται για τις λιγούρες σου. Η Dr. Juyun Lim, ερευνήτρια της μελέτης, δήλωσε πως η κάθε κουλτούρα έχει μια σημαντική πηγή σύνθετων υδατανθράκων και η θεωρία πως δεν μπορούμε να γευτούμε αυτό που τρώμε δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το άμυλο είναι φτιαγμένοι από αλυσίδες μορίων ζάχαρης και αποτελούν μια σημαντική πηγή ενέργειας στη καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Παρ΄ όλα αυτά οι ερευνητές τείνουν να αγνοούν την ιδέα πως μπορούμε να τους γευτούμε πραγματικά. Διότι τα ένζυμα που υπάρχουν στο σάλιο μας διασπούν το άμυλο σε μικρότερες αλυσίδες απλοποιώντας τα μόρια της ζάχαρης και πολλοί υποθέτουν πως διακρίνουμε την γεύση του αμύλου όταν γευόμαστε αυτά τα γλυκά μόρια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: manslife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων