• Αναζήτηση

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της» -Τι λένε οι γιατροί της

Την αισιοδοξία της για την πορεία της υγείας της Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από τον χώρο εργασίας της, εξέφρασε η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου.

Η κα. Καλοφώνου μιλώντας στο Mega μετά τα συνεχόμενα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε η 34χρονη Ιωάννα, ανέφερε πως τα πράγματα πήγαν καλά, όμως το θύμα της επίθεσης έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να αναρρώσει, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, πάνω στο οποίο ειδικοί συνεχίζουν να εργάζονται.

«Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε, όμως ο δρόμος είναι μακρύς. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ξέρει πως έχουν χαθεί στοιχεία και όλο αυτό δεν είναι», είπε χαρακτηριστικά η κα. Καλοφώνου, που σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι να βγει από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται η 34χρονη Ιωάννα.

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της

Η κα. Καλοφώνου αποκάλυψε μάλιστα στο κανάλι, πως ακόμη η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της μετά από την επίθεση.

«Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Oταν ζητήσει να το δει, θα το διαχειριστούμε και θα το κάνουμε μαζί. Προς το παρόν δεν το έχει ζητήσει και η ίδια, γιατί της έχουμε εξηγήσει ότι αυτό που θα δει τώρα είναι κάτι μεταβατικό. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσει την ψυχή της με άσχημες εικόνες», ανέφερε.

Οσον αφορά το αριστερό μάτι της, ανέφερε πως τα σημάδια είναι θετικά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κυμιωνής, που παρακολουθεί την Ιωάννα. «Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους. Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων