• Αναζήτηση

Έρχεται το «πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού» και φέτος -Πότε ξεκινά, ποια προϊόντα εξετάζεται να περιλαμβάνει

Πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού και φέτος προανήγγειλε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας προκειμένου τα νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι σε πιο προσιτές τιμές.

«Όλα αυτά που βλέπετε δεν είναι για να πανηγυρίζουμε. Κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και δουλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακώνεται. Δεν θα σταματήσουμε», τόνισε σε σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σκρέκας ανακοινώνοντας παράλληλα το πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού.

 

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το καλάθι του Πάσχα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πασχαλινό καλάθι αναμένεται να εφαρμοστεί πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και θα περιέχει προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αρκετά πιο αργά, στις 5 Απριλίου.

Πέρυσι στο καλάθι βρίσκονταν προϊόντα όπως το αρνί, το κατσίκι, το τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά. Ήδη στο αρμόδιο υπουργείο έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις με τα προϊόντα που θα ενταχθούν στη λίστα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι μερικά από τα παραπάνω προϊόντα έχουν ήδη «κλειδώσει».

Ροή Ειδήσεων