• Αναζήτηση

Ήρθη η ασυλία Πολάκη: Αν δικαιωθώ δικαστικά, να παραιτηθεί ο Μαντάς – Πλεύρης: Αν δικαιωθεί ο Μαντάς θα παραιτηθείτε;

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς, με την διαδικασία να παίρνει διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η ασυλία του βουλευτή ήρθη με 260 ψήφους υπέρ, από συνολικά 263 ψήφους. Δυο βουλευτές ψήφισαν κατά ενώ ένας βουλευτής επέλεξε «παρών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον κ. Μαντά, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει στοιχεία εις βάρος του ότι έχει off shore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, ότι η άρση ασυλίας του έχει εξελιχθεί «σε θεσμό του ελληνικού κοινοβουλίου κατά την διάρκεια της εαρινής και μια φθινοπωρινής περιόδου», ενώ όπως είπε είναι η 8η φορά που ζητείται η άρση ασυλίας του.

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος προς τα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι εφόσον η δικαιοσύνη τον δικαιώσει, τότε να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μαντάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάθισαν όλοι οι βουλευτές. Ωστόσο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Έλενα Ακρίτα, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Καραμέρος, Αθηνά Λινού, Ραλλία Χρηστίδου, Οζγκιούρ Φερχάτ, Πέτρος Παππάς. 

Παύλος Πολάκης στη Βουλή για την άρση ασυλίας του μετά από μήνυση του Περική Μαντά

«Δεν θα κάνουμε την ολομέλεια δικαστήριο»

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Περικλής Μαντάς, μιλώντας για την προσωπική, αλλά και την πολιτική του πορεία. «Δεν θα κάνουμε την ολομέλεια δικαστήριο», ανέφερε προσθέτοντας ότι με την άρση ασυλίας, η ολομέλεια της βουλής του δίνει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη τιμή και την υπόληψη του όπως και της οικογένειας του στα ποινικά δικαστήρια.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι ο ίδιος πορεύτηκε σε όλη τη διαδρομή με ψηλά το κεφάλι και πως δεν επιτρέπει να σπιλώνεται, ενώ θέλησε να αποκρούσει τις κατηγορίες εις βάρος του λέγοντας ότι καμία επαγγελματική ή πολιτική του δραστηριότητα δεν έχει σκιές. «Προέρχομαι από το μεγαλύτερο τζάκι, την κοινωνία», συμπλήρωσε.

Άρση ασυλίας Π. Πολάκη: Ουδέποτε είχα offshore όπως ψευδώς με κατηγόρησε.

Τον λόγο έλαβαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των δύο κομμάτων. Ο Νίκος Παππάς, θέλησε να υποστηρίξει τον συνάδελφό του Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι στον λόγο του ο Περικλής Μαντάς δεν ήταν απολογητικός αλλά αντιθέτως, αν υπάρχει έστω και μια αμφιβολία όσων λέει ο βουλευτής Χανίων διαλύθηκε από όσα είπε ο κ. Μαντάς. «Μας μίλησε για τα πάντα εκτός από την ουσία», υποστήριξε.

«Θα παραιτηθείτε κύριε Πολάκη;»

Απαντώντας ο Θάνος Πλεύρης, εξαπέλυσε επίθεση προς τον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και μάλιστα ο ίδιος ήταν συνήγορος υπεράσπισης. Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης έκανε ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για έμμισθα τρολ της Κουμουνδούρου. Και κατέληξε, αντιστρέφοντας το ερώτημα προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας αν τελικά δικαιωθεί ο Περικλής Μαντάς, «θα παραιτηθείτε κ. Πολάκη;».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, ζητώντας να μην ξεφεύγει η συζήτηση και να μην μετατρέπεται σε δικαστήριο. Υπογράμμισε και την αναγκαιότητα να γίνει μια συζήτηση και να ξεκαθαριστεί το τοπίο για το «ψηφιακό παρακράτος που δολοφονεί χαρακτήρες και διασπείρει fake news».

 

https://www.protothema.gr/

Ροή Ειδήσεων