• Αναζήτηση

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ξαφνική επίσκεψη του κοινωνικού συμβούλου της Π.Ε. Μεσσηνίας στην δομή της Καλαμάτας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των μαρτύρων για την λειτουργία της “Κιβωτού του Κόσμου” , καθώς αναμένονται μέσα στις επόμενες και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις εργαζομένων, προκειμένου να επιβεβαιωθούν καταγγελίες παιδιών για κακοποιητικές εις βάρος τους συμπεριφορές. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει τέσσερα πρόσωπα, ένα στέλεχος της “Κιβωτού του Κόσμου” και τρεις εργαζόμενοι.

 

Την ίδια ώρα, αιφνιδιαστική επίσκεψη στην δομή Καλαμάτας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο κοινωνικός σύμβουλος της Π.Ε. Μεσσηνίας.

2,5 χρόνια χωρίς άδεια λειτουργούσε η δομή της Κιβωτού 
Σύμφωνα με τα όσα έχει πει η δωρήτρια κ. Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια στα ΜΜΕ, η δομή της Καλαμάτας ξεκίνησε να λειτουργεί πριν ακόμα λάβει την επίσημη άδεια. Η ίδια συμπλήρωσε ότι δεν επιθυμεί να πάρει πίσω την δωρεά του χώρου, αλλά ζητά να υπάρχει κρατικός έλεγχος στην δομή.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Ήταν περίεργη η συμπεριφορά του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, όταν δωρίσαμε ακίνητο»

Όπως αναφέρει σε διαδικτυακό ιστότοπο η κ. Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια, η επικοινωνία της με την πρεσβυτέρα και τον πατέρα Αντώνιο ήταν “προβληματική”. Όπως υποστηρίζει η ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρεσβυτέρα, η τελευταία της ζήτησε να κατασκευαστεί χώρος για θεατρικές παραστάσεις μέσα στην έκταση 30 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στην “Κιβωτό” και όταν η κ. Καρέλια δεν συναίνεσε, η πρεσβυτέρα διέκοψε την επικοινωνία. Σε προσπάθεια της δωρήτριας να επικοινωνήσει ξανά με την πρεσβυτέρα, στο τηλέφωνο απάντησε ο οδηγός της.

Ωστόσο, η Καρέλια έχει ξεκαθαρίζει ότι θέλει το σπίτι της να παραμείνει στη δομή με κρατική εποπτεία. «Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές, οι οποίες δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί», ανέφερε  η κυρία Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

πηγή:  ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων