• Αναζήτηση

Κώστας Σκρέκας στη Βουλή: «Σε δημόσιο έλεγχο το νερό, απαγορεύεται να το πάρει ιδιώτης»

Σε ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως τα ύδατα παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιούνται προχώρησε στη Βουλή, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως μέσω των διατάξεων του νομοσχεδίου όχι μόνο παραμένει η διαχείριση των υδάτων υπό δημόσια χαρακτήρα αλλά απαγορεύεται κιόλας η εκχώρησή τους σε ιδιώτες.

 

«Για τους παρόχους να το ξεκαθαρίσουμε. Έχουμε νομοσχέδιο στο άρθρο 1 της αιτιολογική έκθεση αλλά και το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για πρώτο φορά θωρακίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της παροχής ύδατος στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «ορίζουμε στο άρθρο 3 στους ότι οι πάροχοι ύδατος είναι μόνο οι δημόσιοι και δημοτικοί οργανισμοί ύδρευσης τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται εδώ να έρχεστε και να λέτε. Θέλουμε το νερό να παραμείνει και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Τι άλλο θέλετε; Γιατί δεν ακούτε αυτό που σας λέμε και γράφει ο νόμος. Σύμφωνα με το νόμο είναι παράνομο ιδιώτης να παρέχει νερό στη χώρα. Μέχρι τώρα θα μπορούσε κάποιος να είχε δεύτερες σκέψεις. Το περιγράψαμε στο νόμο και αυτό μας δεσμεύει φυσικά».

Οι αναφορές του υπουργού προκλήθηκαν μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης. «Σιγά σιγά το ιδιωτικοποιούμε το νερό, σα σαλάμι, κόβοντας φέτα φέτα…», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ροή Ειδήσεων