• Αναζήτηση

Νέα Αριστερά: Στην ομάδα Πολιτικού σχεδιασμού η Έλενα Όλγα Χρηστίδη

Την ομάδα του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς συνεχίζει να στελεχώνει ο Αλέξης Χαρίτσης. Σε ανακοίνωση του, το κόμμα αναφέρει πως εντάσσεται στην ομάδα η ψυχολόγος και επιστημονικά συνυπεύθυνη του Orlando LGBT+ Έλενα – Όλγα Χρηστίδη.

Πριν από λίγο καιρό, ο Αλέξης Χαρίτσης είχε ανακοινώσει την ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο κόμμα, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς.

Λίγα λόγια για την Έλενα – Όλγα Χρηστίδη

Η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Ψυχολογίας), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (Διαχείριση Κρίσεων-Διεθνής Ιατρική) και είναι υποψήφια διδακτόρισσα του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας στο ΕΚΠΑ. Είναι επιστημονικά συνυπεύθυνη του Orlando LGBT+ και της πανελλαδικής τηλεφωνικής Γραμμής 11528-Δίπλα Σου για την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, των οικογενειών τους και εκπαιδευτικών.

Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια με επιζήσασες έμφυλης βίας και προσφυγικό πληθυσμό και έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνη του ελληνικού τμήματος Διερεύνησης και Πιστοποίησης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Εστιάζει στις συμπεριληπτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, την επίδραση των αποκλεισμών και του στίγματος σε μειονοτικούς πληθυσμούς και τις ριζοσπαστικές και διαθεματικές πολιτικές αντιμετώπισης των διακρίσεων.

Έχει σχεδιάσει και συμμετάσχει στη διδασκαλία των πρώτων ακαδημαϊκών μαθημάτων για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα (Πάντειο, ΠαΔΑ) και έχει συνεπιμεληθεί το σχετικό σύγγραμα. Είναι υπερήφανα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα εδώ και πολλά χρόνια.

Ροή Ειδήσεων