• Αναζήτηση

Ο 20χρονος που έσωσε κόσμο από το μοιραίο τρένο: «Άκουγα κραυγές… Πήγα στην κόλαση και γύρισα»

Έναν εφιάλτη έζησε ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο 20χρονος φοιτητής που επέβαινε στο μοιραίο Intercity και αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση και τη φωτιά που ξέσπασε αψήφησε τον κίνδυνο και έσωσε κόσμο.

Ο 20χρονος φοιτητής που όχι μόνο κατάφερε να επιζήσει από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά έσωσε δέκα άτομα, περιέγραψε στο DEBATER όσο έζησε.

«Πήγα στην κόλαση και γύρισα. Προσπάθησα να βοηθήσω όσους περισσότερους μπορούσα. Τους συμφοιτητές μου. Ο φίλος μου είχε σπάσει τα πλευρά του και δεν μπορούσε να κουνηθεί, έβγαλα όσους μπορούσα και τελευταίο τον φίλο μου. Έκανα ό,τι μπορούσα καλύτερο. Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι, το πρώτο βαγόνι των επιβατών μετά το μπαρ. Είχε πιάσει φωτιά και το δικό μας. Έσπασα το παράθυρο για να βγούμε έξω, έβγαλα όσους μπορούσα. Χτύπησα το γόνατο μου και είχα λίγα εγκαύματα στην προσπάθεια μου να τους σώσω» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξομολογείται ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει όλο αυτό που έχει γίνει. «Σπουδάζω στη Μηχανιώνα. Και επειδή είχε καθυστερήσει το τρένο δεν είχα τρόπο να μεταβώ από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή εκεί. Μιλούσα στο τηλέφωνο με φίλους μου για να δω ποιος μπορεί να έρθει να με πάρει. Εκείνη τη στιγμή έγινε η σύγκρουση και το κινητό μου έφυγε από τα χέρια και τα έχασα όλα…».

«11:25 κατάφερα να επικοινωνήσω με τους δικούς μου από το τηλέφωνο της μητέρας του φίλου μου που είχε αποθηκευμένο μέσα στο κινητό της» σημειώνει ο Ανδρέας Αλικανιώτης και καταλήγει:

«Τη βλέπω την αγάπη του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα και την εκτιμώ πολύ. Όμως δεν χαίρομαι για όλο αυτό. Σκέφτομαι όλα τα παιδιά αυτά που χάθηκαν και δεν μπόρεσα να τα βοηθήσω. Άκουγα κραυγές μέσα από τη φωτιά. Δεν μπορώ να το ξεχάσω, πονάω…»

Ροή Ειδήσεων