• Αναζήτηση

Ο Τεμπονέρας δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα -Αιχμές κατά Κασσελάκη

Δεν τίθεται πλέον θέμα υποψηφιότητας του Διονύση Τεμπονέρα, αφού ο ίδιος από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν το ανακοίνωσε, δείχνει ουσιαστικά θετικός για κοινό υποψήφιο, άφησε όμως σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Χαρακτηριστικά τόνισε «οι δικές μου ρίζες, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό».

Και πρόσθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων.

Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Νωρίτερα είχε τετ α τετ με την Ολγα Γεροβασίλη
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας συναντήθηκε με την Ολγα Γεροβασίλη στο γραφείο της στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό έως τώρα το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Ροή Ειδήσεων