• Αναζήτηση

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (video)

Τους πρωτους 20 υποψηφιους περιφερειακους συμβουλους στη Μεσσηνια, της Λαϊκης Συσπειρωσης Πελοποννησου, παρουσιασε σημερα το πρωι, σε συνεντευξη τυπου, ο επικεφαλης και υποψηφιος περιφερειαρχης, Νικος Κουτουμανος, ο οποιος παραλληλα, σχολιασε και θεματα της πολιτικης επικαιροτητας.

 

 

 

 

Σύντομα βιογραφικά των 20 πρώτων υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

1. Αθανασόπουλος Θανάσης

Γεννήθηκε στο Μάνεσι Μεσσηνίας το 1962 από γονείς αγρότες. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό και αποφοίτησε από το Λύκειο Αριστομένους. Στα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα μαθητικά συμβούλια και στους μαθητικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα ήταν και Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μάνεση. Από μικρός οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πήρε μέρος σε διάφορα Όργανα της. Σπούδασε στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Πράγας και έλαβε το δίπλωμα του Γεωπόνου. Το 1999 διορίστηκε σαν Γεωπόνος- Δημόσιος Υπάλληλος, στην τότε Διεύθυνση Γεωργίας Μεσσηνίας. Από το 2000 είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, από θέσεις ταμεία, γραμματέα και προέδρου όπου παραμένει έως σήμερα. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και έχει θητεύσει για τρεις θητείες πρόεδρος του ΔΣ και τώρα είναι Ταμίας. Συμμετείχε στο Σωματείο Πολυτέκνων Καλαμάτας και Περιχώρων σαν απλό μέλος, μέλος ΔΣ, Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και από την τελευταία θητεία ως Πρόεδρος. Είναι παντρεμένος με τη Ροζαλίντα Ντομίνγκο και έχουν τέσσερα παιδιά.

 

2. Αναστασόπουλος Σάκης

Γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη το 1957. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας (11 αδέλφια). Από 10 ετών ζει στην Καλαμάτα. Έχει 6 παιδιά. Έχει εργαστεί σαν οικοδόμος, σε κατασκευαστικές εταιρείες. Σήμερα είναι συνταξιούχος και μένει στον Αντικάλαμο Καλαμάτας. Εκπροσωπεί τους αθίγγανους στη Μεσσηνία.

 

3. Ανδρινόπουλος Γιώργος

Είναι 60 χρονών. Αγρότης. Γεννήθηκε στα Ζερμπίσια και μένει στον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Σπούδασε στην τεχνική σχολή ψυκτικών στην Αθήνα και συμμετείχε στο σπουδαστικό κίνημα την περίοδο 1982-1986.

4. Αποστολόπουλος Κώστας

Ο Κώστας είναι αγρότης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στην Πύλο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Γεννήθηκε στου Χανδρινού Πυλίας από γονείς αγρότες, τελείωσε το σχολείο στην Πύλο και σπούδασε ηλεκτρονικός στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Ράλλη και έχουν δύο παιδιά. Είναι μέλος του Δ.Σ του Χανδριναϊκού Αθλητικού Συλλόγου.

 

5. Αποστολοπούλου Σοφία

Γιατρός, καρδιολόγος από το Χανδρινού, ζει μόνιμα στη Μεθώνη. Είναι δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Πύλου Νέστορος τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ. Η Σοφία, εργάστηκε ως γιατρός στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, στο νοσοκομείο ΚΑΤ Αττικής και ήταν για χρόνια καρδιολόγος στο Κ.Υ. Πύλου μέχρι τη συνταξιοδότηση της.

 

6. Γαλανόπουλος Γιάννης

Ο Γιάννης είναι 37 ετών, χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικουρικός επιμελητής στο ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ Του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Θριάσιο. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνιων Φοιτητών, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικό και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ .

7. Διασάκος Νίκος

Είναι 59 χρόνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φυτειά της Καλαμάτας. Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας στη Καλαμάτα με καταγωγή από την Λακωνική Μάνη και η μητέρα εργάτρια από το Μαυρομμάτι Παμίσου.

Τελείωσε το 2ο Λύκειο Καλαμάτας και σπούδασε Οδοντιατρική στο Ιάσιο Ρουμανίας. Από το 1992 έχει ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Καλαμάτα.

Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Γιάννα Μπαλτουμά και έχει 2 γιούς.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ σαν μαθητής το 1980. Ο σ. Νίκος είναι στέλεχος του Κόμματος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.

Είναι μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος στη ΓΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

 

8. Ζαφείρη Αγγελική

36 χρονών. Κατάγεται από τη Χώρα Μεσσηνίας και μένει στην Καλαμάτα. Είναι ιδιωτική υπάλληλος και μέλος του ΔΣ Επισιτισμού Τουρισμού Μεσσηνίας.

9. Καράμπελας Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Καράμπελας είναι 44 ετών, Οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας οικοδομών Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά ηλικίας έξι και τριών ετών ενώ παράλληλα είναι και μουσικός, ερμηνευτής και συνθέτης

 

10. Κουκούμης Σαράντος

Ο Σαράντος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας από το 2010, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Συνταξιούχος, με ενεργό δράση στο κίνημα των συνταξιούχων στην Τριφυλία. Συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων. Είναι πολύτεκνος και είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας. Είναι στέλεχος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και επί σειρά ετών υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ.

 

11. Κωνσταντόπουλος Σταύρος

Γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Εργάζεται ως Πτυχιούχος βοηθός φαρμακοποιού για 30 συνεχόμενα χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Χαυτάκου και έχουν δύο κόρες.

12. Λαμπροπούλου Γεωργία

Είναι 23 χρονών. Μεγάλωσε στου Αβραμιού Μεσσήνης. Είναι φοιτήτρια του ΕΚΠΑ. Δουλεύει στον κλάδο του επισιτισμού στη Μεσσήνη, οπού και μένει. Ασχολείται με το θέατρο. Είναι μέλος στο Θεατρικό εργαστήρι Μεσσήνης και

της Θεατρικής Διαδρομής.

13. Λογιώτης Τάκης

Αγρότης από τον Νερόμυλο, που παράλληλα ασχολείται με χωματουργικές εργασίες. Κατάγεται από τη γνωστή αντιστασιακή οικογένεια των Κατσιβαίων( Φωτιάς και Μπόγρης). Είναι μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, με ενεργό συμμετοχή στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Είναι παντρεμένος, πατέρας 3 παιδιών.

14. Μερτίκας Παναγιώτης

Είναι 44 ετών με καταγωγή από την Κόκλα. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί και τα τελευταία 8 χρόνια ζει στην Καλαμάτα, όπου και εργάζεται ως μόνιμος Εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Στο παρελθόν εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία σε Νίσυρο, Τήλο, Κω, αλλά και στον νομό Μεσσηνίας σε Αριστομένη, Πεταλίδι.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων στη Θεωρητική Φυσική από: 1) ΣΕΜΦΕ (Σχολή Εφαρμοσμένης Φυσικής και Μαθηματικών) – ΕΚΕΦΕ (Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών) «Δημόκριτος» 2) ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)

Είναι μέλος της Ε.Ε. (Εκτελεστική Επιτροπή) του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ (στην προηγούμενη θητεία διετέλεσε Γραμματέας) ενώ επί σειρά ετών υπήρξε εκπαιδευτικός αλλά και διευθυντής του Λαϊκού Φροντιστηρίου που οργανώθηκε από εργατικά σωματεία.

Τέλος είναι μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας και της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

 

15. Μπεσμπέα Αμαλία

Η Αμαλία Μπεσμπέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Από το 2002 εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση στο 2ο ΓΕΛ , όπου και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά.

 

16. Ντεμερούκα Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Ντεμερούκα, είναι 39 ετών από τους Γαργαλιάνους Τριφυλίας. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Είναι απόφοιτη από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Ιστορία και παρακολουθεί νέο μεταπτυχιακό στο τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Είναι μέλος των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και του Γυμνασίου Γαργαλιάνων. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας της Ο.Γ.Ε..

 

17. Ξυδέα Όλια

Η Όλια (από το Ολυμπία) είναι 25 ετών, μένει στη Στούπα, έχει καταγωγή από τη Σαϊδόνα, οι γονείς της είναι ο Κώστας Ξυδέας και η Γεωργία Σπανού.

Είναι εργαζόμενη στον τομέα του τουρισμού. Τελειόφοιτη του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μιλάει τρείς γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά), ήταν υποψήφια στις φοιτητικές εκλογές με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Είναι μέλος στον εθελοντικό σύλλογο Πολιτικής Προστασίας «ΓΑΙΑ», στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, με καθήκοντα υποδιοικήτριας.

Ήταν υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Δυτικής Μάνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

18. Σεντεμέντες Γιάννης

Ο Γιάννης είναι 30 ετών εν ενεργεία μελισσοκόμος , με συμμετοχή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Είναι από την Καλαμάτα με καταγωγή από την Αρτεμισία. Ήταν για πολλά χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με συμμετοχή σε πολλές ομάδες της Α΄ Εθνικής (Αστέρας Τρίπολης, Βέροια) και τις Β’ Εθνικής (Πιερικός, Παναχαική, Ιωνικός) ενώ έχει αγωνιστεί και στο προτάθλιμα της Β΄Εθνικής στην Κύπρο.

19. Σκλάβος Τάσος

Ο Τάσος Σκλάβος γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, έχοντας καταγωγή από το Λάπι Τριφυλίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακό στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές. Από το 2022 είναι διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ αυτήν την περίοδο εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με επίκεντρο τη μαρξιστική ανάλυση. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί σε ενημερωτικούς ιστοτόπους, ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και έχουν κυκλοφορήσει 3 βιβλία του.

20. Χρηστέα Στέλλα

Είναι 36 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα με καταγωγή από τον Άγιο Δημήτριο Δυτικής Μάνης. Μεταλλειολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επισκευαστών Μηχανημάτων Μεσσηνίας και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών συνεργείων επισκευαστών αντλιών πετρελαιοκινητήρων πανελλαδικά. Είναι μητέρα 2 κοριτσιών . Είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 23ου νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

Ροή Ειδήσεων