• Αναζήτηση

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το Καλαμάτα – Μεθώνη

Πέντε μεγάλα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν μέχρι το τέλος του 2022 ή το αργότερο στις αρχές του 2023 για αντίστοιχα μεγάλα κατασκευαστικά οδικά έργα της χώρας. Τα έργα επεκτείνουν το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας και στόχο έχουν να αυξήσουν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας.

Αυτοί οι πέντε διαγωνισμοί αφορούν σε τμήμα του ΒΟΑΚ, την επέκτασης της Λ.Κύμης, το τμήμα Μπράλος-Άμφισσα, το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και το έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Όλα τα έργα είναι σε προχωρημένη φάση διαγωνισμού και υπάρχει η αισιοδοξία πως θα μπορέσουν να συμβασιοποιηθούν εντός του 2022 (εκτός αν προκύψουν άλλοι λόγοι όπως ενστάσεις ή δικαστικές διαμάχες, εκλογές κ.α.)

Καλαμάτα-Μεθώνη 310 εκατ. ευρώ

Μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή της Μεσσηνίας και ιδιαίτερο το τουριστικό της προϊόν. Ο νέος άξονας θα δώσει πνοή και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2019 και στα τέλη του 2021 δόθηκαν οι προσφορές. Από τα δύο σχήματα που διεκδίκησαν το έργο προσωρινός ανάδοχος είναι το σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ο διαγωνισμός είναι σε προχωρημένο στάδιο και εκτιμάται ότι οι υπογραφές θα πέσουν το επόμενο εξάμηνο. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για διαγωνισμό-ΣΔΙΤ με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει πέρα από την κατασκευή και τη λειτουργία και συντήρηση του άξονα για συνολικό διάστημα 35 ετών. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

πηγή: ypodomes.com

 

Ροή Ειδήσεων