• Αναζήτηση

«Πράσινο φως» από τον EMA: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για την ηλικία 12-15 ετών

 

Ο EMA δίνει άδεια για τη χορήγηση εμβολίου Pfizer/Biontech σε παιδιά ηλικίας12 έως 15 ετών.

Ο επικεφαλής του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, που εξέτασε το εμβόλιο, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή είχε λάβει τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για νεότερους εφήβους και διαπίστωσε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι του COVID-19. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει το «πράσινο φως» για τα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ευρώπη ακολουθεί τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες ενέκριναν το εμβόλιο για νέους εφήβους στις αρχές του μήνα. Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε έκτοτε από τις Πολιτείες να έχουν άμεσα διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για να βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία και τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις με ασφάλεια.

Τα κράτη-μέλη αποφασίζουν πότε θα χορηγήσουν το εμβόλιο της Pfizer σε αυτές τις ηλικίες

«Έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο Comirnaty (των Pfizer/Biontech) κατά της Covid-19, είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Μάρκο Καβαλέρι, σημειώνοντας ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να αποφασίσει αν και πότε θα χορηγήσει το εν λόγω εμβόλιο σε αυτές τις ηλικίες.

«Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε το εμβόλιο Comirnaty για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

«Η επέκταση της προστασίας αυτού του ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου σε πληθυσμό νεότερων ηλικιών, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Αναγνωρίζουμε αυτό το σημαντικό επίτευγμα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΑ για τη στρατηγική εμβολιασμού.

Ροή Ειδήσεων