• Αναζήτηση

Στην Τρίπολη ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης – Το Υπουργείο θα είναι αρωγός στο ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (video)

Την Πέμπτη 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του  Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Λυκουρέντζο  στην Τρίπολη. Ο υπουργός συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκα και συζήτησαν σχετικά με την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια να ενταχθεί στο ψηφιακό μετασχηματισμό, με πολλές υπηρεσίες της για τους πολίτες να είναι πλέον διαθέσιμες ηλεκτρονικά καθώς και για το πώς το Υπουργείο θα καταφέρει να τη βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

 

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Τρίπολη και με την ευκαιρία το απόγευμα θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς και την οικονομική και κοινωνική διάσταση που αυτό έχει.

«Αφενός θα είμαστε αρωγοί στο συνολικότερο έργο της Περιφέρειας και στον σχεδιασμό και τη στρατηγική του Περιφερειάρχη και κατά δεύτερον ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και θα βρούμε συγκεκριμένα πρότζεκτ, συγκεκριμένες πυλωτικές δράσεις που θα ξεκινήσουν από εδώ»

Ο κ. Νίκας καλοσώρισε τον υπουργό στην περιφέρεια, τόνισε το σημαντικό έργο που έχει κάνει για το εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι δίπλα του σε αυτό το έργο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν στον υπουργό οι διαδικασίες που έχει καταφέρει η Περιφέρεια να ψηφιοποιηθούν.

Ο υπουργός  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκτίμησε το έργο που του παρουσιάστηκε και τόνισε ότι σκοπός της τεχνολογίας είναι ο πολίτης να εξυπηρετηθεί καλύτερα και ευκολότερα.

Για αυτό έχουν διαμορφωθεί τρεις ξεχωριστές κατηγορίες υπηρεσιών. Μια που αφορά το κράτος, μια που αφορά την περιφέρεια και μια τους δήμους.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι το Υπουργείο θα βοηθήσει την Περιφέρεια σε μια σειρά από δράσεις είτε αυτές αφορούν το σχεδιασμό είτε στην εκτέλεση είτε εντάσσοντας την σε  πυλωτικά προγράμματα.

Κλείνοντας, ο υπουργός επεσήμανε ότι το 23% του ταμείου Ανάκαμψης αφορά ψηφιακά έργα. Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού υπάρχουν 440 έργα. 440 λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Στο τέλος της συνάντησης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χάρισε δώρα στον Υπουργό.

Ροή Ειδήσεων