• Αναζήτηση

Super League: Η κυβέρνηση έδωσε το «ΟΚ», 6-7 Ιουνίου η επανεκκίνηση!

Η κυβέρνηση άναψε και επίσημα το «πράσινο φως» και πλέον η Super League ετοιμάζεται για επανεκκίνηση.

Ετσι, λοιπόν, στις 6-7 Ιουνίου θα έχουμε ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα. Η κλήρωση για τα πλέι άουτ θα γίνει αύριο, ενώ θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τα πλέι οφ.

Στο αυριανό Δ.Σ. της Λίγκας, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει η κλήρωση των πλέι άουτ, αλλά και ο ορισμός των πρώτων αγωνιστικών τόσο σε πλέι οφ όσο και σε πλέι άουτ. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της η Super League ενημερώνει: 
«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28/05/2020 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Κλήρωση αγώνων Play Out. Ορισμός αγώνων Play Off & Play Out.

2/ Διάφορα».

Η Λίγκα είχε αποφασίσει θετικά για την επανέναρξη της Super League, ωστόσο απέμενε το «ΟΚ» από την κυβέρνηση. Κάτι που συνέβη σήμερα το μεσημέρι, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο εγκρίθηκε (προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν έχουν γίνει κάποιες αλλαγές/διορθώσεις από την κυβέρνηση) και πλέον είναι επίσημο πως θα έχουμε ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα κρίνει φυσικά τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα δώσει αγώνες μπαράζ.

300 άτομα σε κάθε γήπεδο στα ματς της Super League
Υπενθυμίζεται ότι μάξιμουμ 300 άτομα πρέπει να έχει κάθε γήπεδο, στα παιχνίδια των πλέι οφ της Super League. Το μεσημέρι της Τετάρτης η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού έστειλε πίσω στη Super League το τελικό και πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων για την «επανεκκίνηση» της πρώτης κατηγορίας και τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν.

Η Super League είχε στείλει το πρωί της Δευτέρας τις τελικές προτάσεις της για το πρωτόκολλο, με όλα όσα θα πρέπει να προβλέπονται στα ματς της Super League: Από τον (μάξιμουμ) αριθμό των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως τις διαδικασίες από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση των ομάδων. Στην τελική πρόταση που κατατέθηκε από τη Λίγκα προς έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές (και πιθανότατα θα ισχύσει και στα τρία ματς του Κυπέλλου που έχουν απομείνει), προβλέπεται η παρουσία μέχρι 300 ατόμων (το ανώτερο), συμπεριλαμβανομένων των ανδρών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των σεκιούριτι και της ομάδας πρώτων βοηθειών.

To πρωτόκολλο για τα ματς της Super League
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτόκολλο αγώνων της Super League:

-Σε κάθε αγώνα, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε το προσωπικό που θα απασχοληθεί, να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.

-Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.

Αναλυτικά, ο προτεινόμενος πίνακας με το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση του αγώνα και την πρόσβασή του στους χώρους της εγκατάστασης, ανάλογα με την ιδιότητά του, περιλαμβάνει τα εξής:

44 ποδοσφαιριστές
26 αξιωματούχοι πάγκου
4 διαιτητές αγώνα
2 διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)
1 παρατηρητής διαιτησίας
9 διαπιστευμένοι γηπεδούχοι
4 διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης
2 παρατηρητές αγώνα
1 συντονιστής εγκατάστασης
1 γιατρός αγώνα
2 τραυματιοφορείς
2 άτομα προσωπικό ασθενοφόρου
3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ
2 στελέχη Super League
6 ball boys
12 τεχνικοί και μέλη βοηθητικού προσωπικού
60 άτομα προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου
2 αναλυτές ομάδων
3 τεχνικοί VAR
15 φωτογράφοι
30 δημοσιογράφοι
6 εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας
Αστυνομία, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, σεκιούριτι, κατόπιν σχεδίου.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ της Super League
Το πρόγραμμα των πλέι οφ της Super League, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, έχει ως εξής:

1η αγωνιστική

Άρης – ΟΦΗ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

2η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Αρης
ΟΦΗ-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική

ΑΕΚ-Αρης
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

4η αγωνιστική

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αρης-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

5ηη αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΟΦΗ
Παναθηναϊκός-Αρης
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

6η αγωνιστική

Αρης-ΑΕΚ
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

7η αγωνιστική

ΑΕΚ-ΟΦΗ
Αρης-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

8η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-Αρης
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

9η αγωνιστική

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Αρης-Παναθηναϊκός
ΟΦΗ-Ολυμπιακός

10η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Αρης

Η διαδικασία των πλέι άουτ της Super League
Στα πλέι άουτ μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-14, με τη βαθμολογία που είχαν στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Δηλαδή:

Ατρόμητος 32
Λάρισα 30
Αστέρας Τρίπολης 30
Λαμία 27
Βόλος 27
Ξάνθη 18
Παναιτωλικός  17
Πανιώνιος 11
Θα διεξαχθούν έπειτα από κλήρωση επτά αγωνιστικές. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9, 10 της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερα εντός έδρας και τρία εκτός. Οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν σε τρία εντός και τέσσερα εκτός, βάσει της ηλεκτρονικής κλήρωσης, πάντα.

Η τελευταία ομάδα μετά τους αγώνες υποβιβάζεται στη Super League 2, ενώ η προτελευταία θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Ροή Ειδήσεων