• Αναζήτηση

Τρίπολη: ΟΧΙ στο στίγμα και στον κοινωνικό αποκλεισμό – Δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για την Ψυχική Υγεία (video)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου ο το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ψυχική υγεία στην πλατεία Πετρινού.

 

Στόχος της δράσης η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, που σχετίζεται με θέματα ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών. Ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και οι χαρακτηριστικές πράσινες κορδελίτσες δόθηκαν σε περαστικούς για την σημερινή ημέρα.

 

Η κυρία Ψαθά Παναγιώτα, γαστρεντερολόγος και υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου Τρίπολης δήλωσε ότι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ψυχική υγεία να είναι παγκόσμια προτεραιότητα ιδιαίτερα μετά από την πανδημία, όπου η ψυχική υγεία όλων έχει επιβαρυνθεί.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και πολλοί συμμετείχαν στην δράση, γράφοντας τις δικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα στο παζλ του κέντρου με σύνθημα «Περιορίζουμε το στίγμα. Η φροντίδα για την ψυχική υγεία μας αφορά όλους».

Η κυρία Ψαθά δήλωσε ότι οι νέοι πλέον πιο εύκολα ζητούν βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας ενώ στην πόλη μας υπάρχει έντονο πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ.

Με τη σειρά τους δηλώσεις έκαναν και η κυρία Καντζέα Νικολέττα Κοινωνική λειτουργός του Πολυδύναμου Κέντρου, η κυρία Δουρίδα Ελένη ψυχολόγος του Πολυδύναμου Κέντρου και η Μπιτσάκη Φωτεινή νοσηλεύτρια της κινητής μονάδας Τρίπολης.

Το μήνυμα που στέλνουν όλες είναι ότι λέμε «Όχι στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό  και δεν περιθωριοποιούμε αυτά τα άτομα» ενώ όποιος το επιζητεί μπορεί να ζητήσει βοήθεια στο κέντρο.

Τα γραφεία του νεοσύστατου κέντρου βρίσκονται στην Πανός 5 και η διεπιστημονική τους ομάδα είναι έτοιμη να αγκαλιάσει όποιον το έχει ανάγκη.

Αφήνουμε πίσω μας το κοινωνικό στίγμα και ζητάμε βοήθεια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις των υπεύθυνων της δράσης.

Ροή Ειδήσεων