• Αναζήτηση

Τσιόδρας, Κικίλιας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς -Ιερώνυμος: «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια»

Ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ο υπ. Υγείας, κ. Κικίλιας.

«Είμαστε μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Εκκλησία θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μας έχει φέρει η πανδημία. Ο κ. Τσιόδρας μας ενημέρωσε σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά του και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων των ιεραρχών», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίασης της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και πρόσθεσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση . Απαντήσαμε στις ερωτήσεις των ιεραρχών. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών, «ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα».

Ο κ.κ. Ιερώνυμος, στην ίδια συνάντηση είχε αναφερθεί στην «απαραίτητη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη».

 

Ροή Ειδήσεων