• Αναζήτηση

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου και στην Κύπρο: Ερευνες για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό, ηθοποιό, προπονητή, μητροπολίτη και διπλωμάτη

Ενας προπονητής στίβου είναι ο πρώτος κατηγορούμενος που οδηγείται στο δικαστήριο στην Κύπρο, μετά τις πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο νησί.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, με πρώτη αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου, άνοιξαν το δρόμο για παρόμοιες υποθέσεις και στην Κύπρο.

Εναντίον του προπονητή στίβου έχουν κατατεθεί ήδη καταγγελίες από τέσσερις αθλήτριες, ορισμένες εκ των οποίων ανήλικες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί για ανάκριση Μητροπολίτης εις βάρος του οποίου υπάρχει καταγγελία για δύο απόπειρες βιασμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, οι καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου Μητροπολίτη ήταν γνωστές στην ηγεσία της Εκκλησίας που, όμως, δεν έπραξε τα δέοντα.

Κύπρος: Καταγγελίες για πολιτικό
Η Αστυνομία της Κύπρου διερευνά και υπόθεση που αφορά πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε νεαρή κοπέλα στο γραφείο του. Σύμφωνα με την καταγγελία, το 2014 η συγκεκριμένη κοπέλα επισκέφθηκε τον πολιτικό στο γραφείο του προκειμένου να την βοηθήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας. Ο ευρωβουλευτής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η κοπέλα, επιχείρησε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί το κόμμα στο οποίο ανήκει ο πολιτικός, το οποίο δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια. Τις επόμενες μέρες ο πρώην βουλευτής θα ανακριθεί από τις αστυνομικές Αρχές.

Συνεχίζεται η έρευνα για τις καταγγελίες της Αντρης Ελευθερίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η έρευνα που αφορά τις καταγγελίες της Ολυμπιανίκη Αντρης Ελευθερίου, η οποία έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση κατά την διάρκεια αγώνων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κυπριακό Τύπο, η υπόθεση είναι στο τελικό στάδιο ερευνών και σύντομα θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αθλητικού παράγοντα.

Στην αστυνομία βρίσκονται υποθέσεις που αφορούν καταγγελίες για έναν ηθοποιό και έναν προπονητή μπάσκετ οι οποίες είναι στο στάδιο της διερεύνησης.

Διπλωμάτης καταδικάστηκε αλλά πήρε προαγωγή
Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η υπόθεση διπλωμάτη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει εμπλακεί σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης δύο γυναικών και έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε επτά χρόνια φυλάκισης, αθωώθηκε από το Εφετείο και στη συνέχεια πήρε αναδρομική προαγωγή.

Στην απόφαση του Εφετείου, παρά την αθώωσή του σημειώνεται: «Τελειώνοντας, παρατηρούμε ότι έστω και αν τα γεγονότα είχαν διαδραματιστεί κάτω από τις συνθήκες που ο εφεσείων (Πρέσβης) ισχυρίστηκε, η όλη διαγωγή του ήταν απαράδεκτη, ηθικά ανεπίτρεπτη, πολλές φορές χυδαία, αλλά και ταπεινωτική, τόσο γι’ αυτόν όσο και για όσους αυτή επηρέαζε. Η συμπεριφορά του αυτή στον χώρο εργασίας εξέθετε και τον ίδιο υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής, αλλά και τη διπλωματική υπηρεσία του κράτους γενικά, και κατ’ επέκταση και την Κυπριακή Δημοκρατία που του εμπιστεύθηκε την εκπροσώπησή της στην ξένη χώρα».

 

Ροή Ειδήσεων