• Αναζήτηση

Από γκάφα σε γκάφα! Πάλι κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου

Μόνο για λίγες ώρες παραδόθηκε σήμερα το πρωί στη ναυσιπλοΐα το κανάλι του Ισθμού και σημειώθηκε κατολίσθηση…
Ευτυχώς δε σημειώθηκε ατύχημα…με διερχόμενο πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές επισκέφθηκε και πραγματοποίησε το διάπλου του καναλιού ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι έμεινε ενθουσιασμένος από την εξέλιξη των εργασιών!

Στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά. Αυτή την ώρα, αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.

Η νέα πτώση των πρανών, συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», επισημαίνει στο tweet του

πηγή: loutrakiblog.gr

Ροή Ειδήσεων