• Αναζήτηση

BMW M5: Η ελληνική νεκροφόρα που έγινε viral και κάνει τον γύρο του κόσμου

Όλο και περισσότερα είναι τα μέσα ενημέρωσης αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο που «φιλοξενούν» στις σελίδες τους την «ελληνική» BMW M5 που έχει μετατραπεί σε νεκροφόρα.

Όπως γράφει το carandmotor.gr, η συγκεκριμένη και άκρως εντυπωσιακή νεκροφόρα που φαίνεται να βασίζεται σε BMW M5 τέταρτης γενιάς εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στην Αττική και απαθανατίστηκε από τον Στέλιο Τριανταλίδη.

Από τις φωτογραφίες που φιγουράρουν σε πολλά διεθνή μέσα, η μετατροπή της M5 E60 σε νεκροφόρα παρουσιάζεται πολύ προσεγμένη με το αμάξωμα να έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές από τη μεσαία κολώνα και πίσω με τις πίσω πόρτες να απουσιάζουν.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα μας δείχνουν ότι η M5 νεκροφόρα βασίζεται στο σεντάν μοντέλο των Βαυαρών αφού η station wagon έκδοση είχε διαφορετικής σχεδίασης και μεγαλύτερου όγκου φωτιστικά σώματα.

Επίσης, σε αντίθεση με το σύνηθες για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, όλα τα παράθυρα είναι φιμέ, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και παράνομα σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στη χώρα μας.

Το ερώτημα ωστόσο που φαίνεται να απασχολεί τη… διεθνή κοινότητα των τεσσάρων τροχών και όχι μόνο είναι αν η εν λόγω νεκροφόρα αποτελεί μοντέλο που βασίζεται σε αυθεντική M5 ή όχι.

Όλες οι λεπτομέρειες πάντως, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φτερά, οι προφυλακτήρες και οι ζάντες, αλλά και οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων δείχνουν πως μάλλον πρόκειται για… «ειλικρινή» μετατροπή, κάτι που σημαίνει ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο πανίσχυρος ατμοσφαιρικός 10κύλινδρος S85B50 κινητήρας των πέντε λίτρων, ο οποίος αποδίδει 507 ίππους.

Με αυτό το μοτέρ η σεντάν M5 τέταρτης γενιάς επιτάχυνε από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα με την τελική του να φτάνει στα ηλεκτρονικά περιορισμένα 250 χλμ./ώρα., σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη BMW νεκροφόρα που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι ωστόσο η ταχύτερη και λογικά μια από τις ταχύτερες σε όλο τον κόσμο.

Ροή Ειδήσεων