• Αναζήτηση

Διαγραφή Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ζητά ο Μητσοτάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βίαιου περιστατικού με εμπλεκόμενο τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον πρώην υπουργό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να επικυρώσει την εισήγηση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκης Μητσοτάκης όταν επέστρεψε στο γραφείο του μετά από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κινήσεις διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος, υπενθυμίζεται, τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος στον τελευταίο, μετεκλογικό ανασχηματισμό.

Εξηγήσεις Αυγενάκη σε Καλαφάτη

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρο Καλαφάτη ενώ επικοινωνία υπήρξε και με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστας Τασούλα.

Τη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καταδίκασαν γαλάζια στελέχη, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Αντίστοιχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης είχε τονίσει πως «δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών το βίντεο».

Απέκλεισε τον Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής ο Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέκλεισε τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Τασούλας «η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα μου έδωσε εξηγήσεις αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ συγνώμη από εκπροσώπου του λαού που έχει υποχρέωση προάσπισης κύρους θεσμού που υπηρετούμε».

Κατόπιν αυτού, συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής, «και εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από στοιχειώδες πειθαρχικό δίκαιο κανονισμού μας, και ιδιαίτερα το άρθρο 77 κανονισμού της Βουλής που προβλέπεται ότι ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτού είναι καταφρόνηση των θεσμών και η συμπεριφορά που όλη η Ελλάδα είδε είναι καταφρόνηση πολιτειακού θεσμού, είμαι αναγκασμένος να επιβάλω στοιχειωδώς τη ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις κοινοβουλίου».

Η συγγνώμη που ζήτησε νωρίτερα ο Αυγενάκης

Συγγνώμη μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης για την επίθεση σε εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», τονίζοντας ωστόσο ότι είναι έκπληκτος «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ «πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης».

Η ανάρτηση:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

 

Ροή Ειδήσεων