• Αναζήτηση

«Έχουμε φτωχό Τεχνικό Πρόγραμμα στη Σπάρτη γιατί δεν μας έδωσε πόρους η κεντρική Κυβέρνηση»

Ενώπιος ενωπίω έθεσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεωργία Δεδεδήμου όλα τα στελέχη της ΝΔ τόσο στον Δήμο Σπάρτης όσο και ευρύτερα ομολογώντας ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 είναι πράγματι φτωχό, της τάξεως του 1,5 εκ. €, γιατί μόνον τόσα λεφτά διέθεσε η κεντρική Κυβέρνηση στον Δήμο Σπάρτης.

Η δημόσια αυτή παραδοχή κατά την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα συγκριτικό δεδομένο με όσα πέτυχε για τον Δήμο η Δημοτική Αρχή Βαλιώτη με Κυβέρνηση Σύριζα. Εντύπωση προκαλεί ο καταλογισμός αυτής της υστέρησης του Δήμου Σπάρτης στην κεντρική Κυβέρνηση της ΝΔ όταν το σύνολο σχεδόν των στελεχών της Δημοτικής Αρχής ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Ακόμα πιο έντονη φαίνεται η αντιδιαστολή όταν συνυπολογίσει κανείς και τον ρόλο που – τελικά δεν φαίνεται να έπαιξαν – οι δύο βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός έτσι ώστε η Κεντρική Κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για τον Δήμο Σπάρτης.

Σε ανύποπτο χρόνο λοιπόν αναδείχθηκε ένα μείζον πολιτικό θέμα που έχει να κάνει με την υστέρηση του Δήμου Σπάρτης με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αν είναι έτσι πρέπει να αναδειχθεί είτε η αδικία, είτε οι αιτίες της υστέρησης. Αν πάλι δεν είναι έτσι και την ευθύνη έχει ο Δήμος – που ενδεχομένως δεν αξίωσε και δεν τεκμηρίωσε διεκδικήσεις – πάλι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να αποδοθούν ευθύνες για το φτωχό τεχνικό πρόγραμμα που θα κρατήσει τον Δήμο Σπάρτης για μεγάλο διάστημα κάτω, πίσω και πέρα από τις αναπτυξιακές εξελίξεις.

Όσο το συγκεκριμένο άρθρο συντάσσεται διαφαίνεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν τυγχάνει της αποδοχής όλων των Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Ροή Ειδήσεων