• Αναζήτηση

Εισηγήσεις για εκλογές αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και τον Ιούλιο δέχεται ο Ανδρουλάκης -Φθινόπωρο θέλουν οι αμφισβητίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, υπό την πίεση των αμφισβητιών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να σηκώσει το γάντι και να πάει σε εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του «μπρα ντε φερ» μεταξύ των στελεχών που ζητούν εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην αρχική γραμμή για τήρηση του καταστατικού και εκλογή νέας ηγεσίας τον Οκτώβριο του 2025.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να σέρνεται επί ενάμιση χρόνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχόμενη κάθοδος του Χάρη Δούκα -ο οποίος θα δώσει στίγμα των προθέσεών του στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντροαριστερά- ανατρέπει το σκηνικό και αναπροσαρμόζει στρατηγικές αλλά και υποψηφιότητες επίδοξων δελφίνων.

Έτσι, γίνονται εισηγήσεις προς τον κ. Ανδρουλάκη να κόψει το κλίμα εσωστρέφειας με δυναμικές κινήσεις, στήνοντας κάλπες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Διατυπώνεται, βεβαίως, προβληματισμός για τη χαμηλή συμμετοχή, λόγω κόπωσης, της βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Η λογική που επικρατεί στους θιασώτες των άμεσων λύσεων είναι ότι εσωκομματικές εκλογές με ανοικτή τη Βουλή δεν γίνεται. «Ή θα γίνουν άμεσα, ή μετά τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο» λένε.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν αρχικά από το κλίμα που θα δημιουργηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει την Τετάρτη το μεσημέρι, και -κυρίως- στην Κεντρική Επιτροπή, στις 30 Ιουνίου, που θα πάρει και την τελική απόφαση για το έκτακτο Συνέδριο.

«Αν έρθουν με ήπιες διαθέσεις μπορεί να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Άν όχι…» λένε στελέχη της Χ. Τρικούπη.

Στον αντίποδα, οι αμφισβητίες του κ. Ανδρουλάκη δεν φαίνεται να συνηγορούν σε εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, λόγω του φόβου για χαμηλή συμμετοχή. Έχουν εξαρχής ζητήσει, μεν, επίσπευση των διαδικασιών εντός του 2024, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που άνοιξε τον χορό μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο εκτιμούν ότι προς το φθινόπωρο θα είναι μια εύλογη περίοδος για να στηθούν κάλπες με ευρεία συμμετοχή.

Πηγή: <www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων