• Αναζήτηση

Επικοινωνία Γεραπετρίτη – Λαμπρόπουλου για το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές της σταφίδας

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, συζητήσαμε για το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές της σταφίδας και του ζήτησα να εξεταστούν οι προτάσεις των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Έθεσα, επίσης, στον κύριο Υπουργό, την ανάγκη συνύπαρξης των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Τυποποιητών Ελληνικών Προϊόντων, προς όφελος των παραγωγών, γιατί έτσι διαμορφώνονται, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, τιμές καλύτερες, αφού δεν εξαρτώνται μόνον από αυτές, που οι Έμποροι-Τυποποιητές ενίοτε προσφέρουν, όταν δεν λειτουργούν οργανωμένοι Συνεταιρισμοί.

Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, τόνισε ότι η σταφίδα, ως εθνικό προϊόν, πρέπει να στηριχθεί και θα εξετάσει το πρόβλημα, που έχει παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευχαρίστησα τον κύριο Υπουργό για την επικοινωνία και τη συζήτηση, για ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς σε όλη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων