• Αναζήτηση

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στα 3,4 δισ. ευρώ -Την επόμενη εβδομάδα η τέταρτη δόση

Ποσό που αγγίζει τα 3,4 δισ. ευρώ μοιράστηκαν οι 145.132 δικαιούχες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας κορωνοΐού. Το ύψος της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ και μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός των Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη Βουλή και κατά τη διάρκεια απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν απευθείας το ποσό που έχουν λαμβάνειν, ενώ από την ερχόμενη θα αρχίσει η εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού.

«Το ύψος της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ και μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, η συνολική ένεση ρευστότητας θα φτάσει τα 11 με 12 δισ. ευρώ εντός του 2020», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, και κατέληξε: «Eίμαστε έτοιμοι να δίνουν πόρους στην πραγματική οικονομία μη γνωρίζοντας την πλήρη έκταση και ένταση του προβλήματος. Έχουμε συμφωνήσει ότι η επιστρεπτέα πήγε σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δίκαιο τρόπο και στοχευμένα».

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός