• Αναζήτηση

Η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, στήριγμα σε αγώνες και διεκδικήσεις του επομένου διαστήματος

«Η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία θα αποτελέσει στήριγμα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του επομένου διαστήματος, γι’ αυτό η επανεκλογή κομμουνιστή στην Πελοπόννησο πρέπει να γίνει υπόθεση ευρυτέρων λαϊκών δυνάμεων που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αλλά αντιλαμβάνονται ότι μόνο το ΚΚΕ είναι δίπλα τους», υπογραμμίζει το ΚΚΕ Λακωνίας σε ανακοίνωσή του σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Αναλυτικά:

«…Χαιρετίζουμε όλους όσους συνέβαλαν στην εκλογική μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ και στη Λακωνία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα στηρίχθηκε στους αγώνες και τη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών. Η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία θα αποτελέσει στήριγμα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του επομένου διαστήματος, γι’ αυτό η επανεκλογή κομμουνιστή στην Πελοπόννησο πρέπει να γίνει υπόθεση ευρυτέρων λαϊκών δυνάμεων που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αλλά αντιλαμβάνονται ότι μόνο το ΚΚΕ είναι δίπλα τους.

Γιατί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα είναι αντιλαϊκή και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα την στηρίζουν, όπως έγινε μέχρι σήμερα. Τους ενώνουν οι στρατηγικές επιλογές που έχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο παραπέρα συμπόρευσης και ενίσχυσης του Κόμματος, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα είναι δεδομένη.

Δεν σταματάμε ούτε λεπτό την πολιτική δραστηριότητα. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν νέα ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί. Από σήμερα εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ.

  • Είμαστε αισιόδοξοι θα πάμε μπροστά, κάναμε ένα βήμα πάμε για τα επόμενα. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!»

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων