• Αναζήτηση

Ημερίδα για τη δωρεά οργάνων από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα  «Η δωρεά οργάνων και ιστών-το ερώτημα για τις μεταμοσχεύσεις» θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας αύριο Κυριακή, 6 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, με συνδιοργανωτές τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν το σοβαρό και συνάμα ευαίσθητο θέμα της δωρεάς των οργάνων, ο καθείς εκ της θέσεώς του και των αρμοδιοτήτων του.

 

Το πρόγραμμα των ομιλητών έχει ως εξής:
-Μεταμοσχεύσεις ιστών και οργάνων: η θέση της Εκκλησίας – Σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος
-Οι Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα – Α. Καραμπίνης, καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής, Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
-Η σημασία της δωρεάς των αιμοποιητικών κυττάρων-Μ. Α. Δημόπουλος, καθηγητής Παθολογίας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
-Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, το όραμα ελπίδας – Θ. Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας.
-Αλλογενής μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων – Π. Τσιριγώτης, καθηγητής Αιματολογίας
-Εγκεφαλικός θάνατος-Η. Τσαγκάρης, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας
-Μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντα δότη – Ι. Μπολέτης, καθηγητής Νεφρολογίας.
-Μεταμοσχεύσεις Ήπατος – Γ. Παπαθεοδωρίδης, καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας
-Νοσήματα για τα οποία η μεταμόσχευση αποτελεί θεραπευτική λύση – Π. Χαλβατσιώτης, καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη.

Ροή Ειδήσεων