• Αναζήτηση

Καμπάνα Τασούλα σε Αυγενάκη -Μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμός από συνεδριάσεις της Βουλής

Πειθαρχικά μέτρα κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τη χειροδικία του σε υπάλληλο αεροδρομίου, έλαβε πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Σε δήλωση του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας, γνωστοποίησε στο Σώμα, πως ο βουλευτής εγκαλείται με μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και τίθεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής.

Δεν έκανε δεκτή τη συγγνώμη
Ο κ. Τασούλας που συναντήθηκε για 40 λεπτά με τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του και στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα πως ο βουλευτής δεν θα μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 μέρες, καθώς ο πρόεδρος δεν δέχθηκε τη συγνώμη του.

«Ο κώδικας δεοντολογίας περιέχει αυτά που είναι αποτρεπτικά για τους βουλευτές, θέματα που άπτονται της διαφάνειας, τη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και της σύγκρουσης συμφερόντων. Υπάρχει γενική διατύπωση που είναι πολύ σωστή αρκεί να εφαρμόζεται. Ανάμεσα στα θέματα διαφάνειας και αποτροπής χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών και σύγκρουσης συμφερόντων περιέχεται η προτροπή ώστε οι βουλευτές να τηρούν τις αρχές προάσπισης του κύρους του κοινοβουλίου. Η τήρηση αυτών των αρχών αφορά συμπεριφορά εντός και εντός κοινοβουλίου και δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως παιδονόμος ή κάποιου που παρακολουθεί την ιδιωτική ζωή των πολιτικών αλλά στη σοτιχιώδη τήρηση του κανόνα της προάσπισης του κύρους του κοινοβουλίου είναι χρέος όλων μας και οφείλω να το υπερασπιστώ”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “ είμαστε σήμερα, και χθες, μάρτυρες συμπεριφορών μελών του κοινοβουλίου που όχι μόνο δεν προασπίζουν το κύρος αλλά το υπονομεύουν. Η συμπεριφορά του συναδέλφου, Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα μου έδωσε εξηγήσεις αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τη συγνώμη από εκπρόσωπο του λαού που έχει υποχρέωση προάσπισης του κύρους του θεσμού».

Ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 μέρες ενώ και η Θεανώ Φωτίου βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ποινή της ανάκλησης στη τάξη μετά το περιστατικό με την Ολγα Κεφαλογιάννη.

Διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ
Νωρίτερα σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Ροή Ειδήσεων