• Αναζήτηση

Καύσιμα: Καλπάζουν οι τιμές σε πετρέλαιο & βενζίνη – Ακριβά και τα καυσόξυλα

Μετά το ράλι τιμών στα καύσιμα, οι πολίτες γυρνάνε στη λύση του ξύλου για να διαπιστώσουν όμως σε πολλές περιπτώσεις πως και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Τα κόστη έχουν εκτοξευθεί και οι παραδόσεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Όσοι έχουν καλά ξύλα σε καλή τιμή, βλέπουν να δημιουργούνται λίστες αναμονής κάθε ημέρα.

Πανελλαδικά, κατά μέσο όρο το κυβικό μέτρο στοιχίζει περίπου 140 ευρώ συν τα μεταφορικά. Όσον αφορά το πέλλετ, ο τόνος φέτος κοστίζει περίπου 450 – 500 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας. Τα ελληνικά καυσόξυλα είναι ελάχιστα και πολλοί στρέφονται στα καυσόξυλα από τη Βουλγαρία. Ούτε εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού εργοστάσιο τουρκικών συμφερόντων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει δεσμεύσει τεράστιες ποσότητες ξύλου

Καλπάζουν οι τιμές των καυσίμων

Την ίδια ώρα, οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν

Το Diesel θέρμανσης είναι στο 1.480€. Κάποια πρατήρια κάνουν μέχρι και εκπτώσεις για να προσελκύσουν καταναλωτές.

Και στα καύσιμα όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, με την αμόλυβδη στα 2.299€ και το Diesel κίνησης στα 2.339€, με τους οδηγούς, ιδίως τους επαγγελματίες, να ποντάρουν στην επιδότηση για να δουν ξανά το πετρέλαιο να γίνεται φτηνότερο από την αμόλυβδη.

Ροή Ειδήσεων